Közélet

Lemondott Tápai - Új kihívást keresett, mert nem talált partnerre a polgármesterben

Lemondott Tápai - Új kihívást keresett, mert nem talált partnerre a polgármesterben

2011. december 1., csütörtök
Lemondott Tápai - Új kihívást keresett, mert nem talált partnerre a polgármesterben

Tápai Péter, az IKV vezérigazgatója levélben kérte a szegedi városi közgyűlést - mint a munkáltatóját -, hogy közös megegyezéssel 2011. december 31-ével szüntesse meg a határozott idejű munkaviszonyát.

Tápai Péter

a polgármesterrel,

Botka Lászlóval

egyeztet felmondásának részleteiről. Úgy tudjuk, a Csongrád Megyei Kormányhivatal égisze alatt folytatja pályafutását 2012-től. Frissítve: Tápai Péter nyilatkozatban részletezte lemondásának indokait, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét alább olvashatják. "Lemondásom okai: politikai támadások értek, szakmai elképzeléseimet csak lassan, vagy egyáltalán nem tudtam keresztülvinni, s nem tagadom, új kihívást jelentő feladatot találtam. Nagyon sok munka van abban, nekem, illetve az IKV csapatának, hogy a helyiség-bérbeadási javaslatról szóló rendelet átment a legutóbbi közgyűlésen, ám ehhez hat hónap kellett. Ilyen tempóban töredékét sem végzem el azoknak a feladatoknak, amit elterveztem. Többször volt konfliktusom a polgármesterrel, komoly vita alakult a vagyonhasznosítási díjról, a város sokkal többet kért, mint az elfogadott üzleti tervben szereplő tétel. Az IKV Zrt. kezelésében lévő önkormányzati tulajdonú lakások száma több mint négyezer, kétezer felett van a nem fizetők, illetve lemaradók száma - ötszáz embernek van 2 éve lejárt tartozása. Örököltem több mint 300 millió forint lejárt bérletidíj-hátralékot. Ezeknek a problémáknak a megoldása nem lehetséges a városvezetés együttműködése nélkül. A jelenlegi polgármester és hivatala nem partner az elképzeléseim megvalósításában, ez viszont lehetetlenné teszi a munkámat. Ismert hogy a belvárosi üzletbérlők díjmérséklési kérelme, a 30 százalékos csökkentés az IKV-nak körülbelül évi 500 millió forint bevételkiesést okozott volna. Erre is megvolt a kezdeményező javaslatunk, de semmi érdemi lépés nem történt. Az IKV gazdálkodását eredményesen adom át, kívánom, hogy folytatódjon a megkezdett munka, és sikeres együttműködést kívánok minden partnerrel!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.