Sport

Labdarúgás: felemás szezonként értékelte Takács az őszt

Labdarúgás: felemás szezonként értékelte Takács az őszt

2011. december 2., péntek
Labdarúgás: felemás szezonként értékelte Takács az őszt

A Szeged 2011 csapata egy felemás szereplést követően 14 pontot gyűjtve téli pihenőre vonult. A téli felkészülést a 13. helyről kezdheti. Takács Lászlót, a gárda trénerét kértük meg, hogy értékelje a szereplést.

„Az ellenfeleket nézve elmondható, hogy 3-4 csapat – Békéscsaba, Balmazújváros, Mezőkövesd – nőtt igazán a mezőny fölé, a többi közel azonos képességű együttes, akik, ha az akarati tényezőjüket mozgósítani tudják, akkor bravúrokra is képesek. De gyakran a pillanatnyi forma dönt” – nyilatkozta portálunknak az edző.

Takács László

a Szeged szereplésével kapcsolatban elmondta, hogy az első 4-5 mérkőzésen nem játszottak rosszul Bernáték, sok helyzetet dolgoztak ki, de a kapu előtt bátortalanok voltak, ennek is köszönhető, hogy nem nagyon sikerült pontokat gyűjtögetniük, ráadásul a csapat sem állt még össze, rutintalanság jellemezte játékukat. „Amikor már lett stadionunk és összeszokottabbá vált a csapat, elkezdtek jönni a sikerek is. Az utolsó öt meccsre sajnos gödörbe kerültünk, összejöttek sérülések, eltiltások is, és a koncentráció is megbomlott, fejben is szétestünk” – hangsúlyozta a szakember, aki a jövőre tekintve kiemelte, hogy kívánatos lenne igazolni meghatározott játékosokat, de ez év közben nagyon nehéz, télen nincs komoly játékosmozgás. „A csapat magja megmarad és bízom benne, hogy a pihenő után újult erővel, új felfogásban tudunk majd futballozni, és a középmezőnybe végezhetünk” – tette hozzá. Takács László a SZEGEDma.hu-nak elmondta azt is, hogy a téli pihenő alatt tárgyal majd néhány kiszemelt játékossal, azonban neveket egyelőre még nem szeretne mondani, de vannak elképzelések az erősítéssel kapcsolatban. A tavaszi szezonra január 3-án kezdi meg a felkészülést a Szeged 2011.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.