Közélet

Kozma egy kezén számolja a Gyurcsányért távozó MSZP-seket

Kozma egy kezén számolja a Gyurcsányért távozó MSZP-seket

2011. december 7., szerda
Kozma egy kezén számolja a Gyurcsányért távozó MSZP-seket

A Demokratikus Koalíció elnöke az országos sajtóban közel 1500 új tagról számolt be, az MSZP szerint csak néhány százan hagyták el a szocialistákat Gyurcsányért. A párt szegedi elnöke, Kozma József nem egészen fél tucatra teszi a helyi MSZP-ből távozókat.

Ahogy arról már beszámoltunk,

Gyurcsány Ferenc

korábbi miniszterelnök

azt közölte az InfoRádióval

, hogy eddig ötezer tagfelvételi kérelem érkezett a Demokratikus Koalícióhoz, és 1200–1500 ember lépett be. A párt elnöke nem tudta megmondani, hányan léptek át eddig az MSZP-ből, mert azt nem nézik, korábban volt-e más pártnak is tagja a belépni szándékozó.

Molnár Zsolt

, az MSZP országgyűlési képviselője ezzel kapcsolatban arról beszélt, úgy érzi, hogy pár százan léphettek át a szocialista pártból a Demokratikus Koalícióba. A SZEGEDma.hu megkérdezte ezzel kapcsolatban

Kozma Józsefet

, a szocialisták szegedi elnökét is. „Nem kell elővenni a másik kezemet, hogy meg tudjam számolni, hány olyan tagról tudok, aki a Demokratikus Koalíció vagy más egyéb indíttatás miatt megszüntette MSZP-tagságát. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, én azt kívánom mindenkinek, boldoguljon, ahogy tud” – nyilatkozta a párt szegedi elnöke portálunknak. Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e a jövőben a szocialisták és Gyurcsány Ferenc pártja között együttműködés, összefognának-e

Orbán Viktor

kormányának leváltásáért, azt felelte, soha senkitől nem zárkóznak el egy közös cél elérése érdekében – legyen az bal- vagy jobboldali, liberális vagy civil szervezet –, ha az a tömörülés meg tudja pontosan mondani, mit akar, ő maga mivel szolgálja majd az együttműködést. „Csak konkrét tartalmakkal, programokkal van értelme bármilyen összefogásról beszélni” – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.