Kultúra

Koch-borok a Napsugaras Boresteken

Koch-borok a Napsugaras Boresteken

2011. december 15., csütörtök
Koch-borok a Napsugaras Boresteken

Folytatódik a Napsugaras Borestek sorozat december 15-én 17 órától az Alsóvárosi Tájházban. A kóstoló vendége Koch Csaba Hajós-Bajai borász lesz.

Koch Csaba

szegedi egyetemistaként születésnapjára kapott 0,2 hektár szőlőt a nagyapjától. Gyerekként még nagyon nem szerette a permetezőt cipelni, se kapálni a sorok között, de az első kicsi birtok átalakította a gondolkodását. Beleszeretett a szőlőbe. Ma már 90 hektár fölött hoz döntéseket. Bár szülei pedagógusok voltak, a felmenők tizenhárom generáción keresztül foglalkoztak szőlővel és borral. Ez a mélyről táplálkozó elkötelezettség és tudás, no meg egy mezőgazdasági mérnöki és egy borász szakmérnöki végzettség működik a példás borotai és villányi vállalkozásban. Brüsszeli arany, országos borversenyen elért három arany, Kalocsa, Villány(!) és Hódmezővásárhely bora, valamint az MTA bora cím: a legutóbbi másfél év termése. December 6-án az országos rozé borversenyen is begyűjtött két aranyat. Széles termékskála, gyümölcsösség, jó ihatóság, nagyon magas színvonal jellemzi.

A kóstolásra váró borok:

Hajós-Bajai Rajnai Rizling 2011 – hordóminta Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres 2011 Hajós-Bajai Barrique Chardonnay 2009 Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rozé 2011 Villányi Portugieser 2011 Villányi Kékfrankos – Cabernet Sauvignon Rozé 2011 Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon 2009 Villányi Cabernet Sauvignon 2008

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.