Közélet

Kinevezte az államfő Németh Lászlónét, és felmentette Bencsik Jánost

Kinevezte az államfő Németh Lászlónét, és felmentette Bencsik Jánost

2011. december 26., hétfő
Kinevezte az államfő Németh Lászlónét, és felmentette Bencsik Jánost

Kinevezte nemzeti fejlesztési miniszterré Németh Lászlónét a köztársasági elnök. Schmitt Pál egyúttal - év végi hatállyal - megszüntette Bencsik János államtitkári megbízatását.

A Magyar Közlöny két legutóbbi számában megjelent határozatok szerint az államfő

Orbán Viktor

miniszterelnök javaslatára kinevezte

Németh Lászlónét

december 23-i hatállyal nemzeti fejlesztési miniszterré. Németh Lászlóné, aki eddig a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és igazgatóságának belső tagja volt,

Fellegi Tamást

követi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) élén. Fellegi a jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként, és ebben a minőségében vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unió Bizottságával folytatandó tárgyalásokat. Németh Lászlóné várhatóan december 28-án, szerdán teszi le miniszteri esküjét.

Schmitt Pál

rendelkezett arról is, hogy

Bencsik Jánosnak

, az NFM klíma-és energiaügyért felelős államtitkárának megbízatása december 31-i hatállyal megszűnik. Bencsik János december elején közölte, hogy lemond államtitkári posztjáról. Az Origo internetes portál december 20-án arról írt, hogy a birtokába került lemondólevél szerint a rezsiköltségek befagyasztására vonatkozó kormányzati intézkedésekkel magyarázta távozását Bencsik János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.