Sport

Kézilabda: nagyon könnyed Pick-győzelem + FOTÓK

Kézilabda: nagyon könnyed Pick-győzelem + FOTÓK

2011. december 14., szerda
Kézilabda: nagyon könnyed Pick-győzelem + FOTÓK
A hétvégi Montpellier elleni idei utolsó meccsre készülve, utolsó hazai bajnokiján könnyed, nagyarányú győzelemmel köszönte meg az évet a Pick Szeged a szurkolóknak.
33
-
18
Pick Szeged
-
Balatonfüred
Férfi kézilabda NB I 15. forduló
A bajnoki összecsapás előtt a szegedi onkológia osztály ifjú betege, Török Richárd végezte el a kezdődobást. A szép momentumnak az volt az apropója, hogy Vadkerti Attila csapatkapitány tavalyi kezdeményezését követően az OTP Bank támogatta az osztályt, ami sokak számára nagy segítséget jelenthet. A találkozó jó hangulatban telt, ami nagyrészt a látottaknak volt köszönhető. Kezdettől igyekezett nyomás alá helyezni ellenfelét a hazai gárda, s bár a Balatonfüred igyekezett állni a sarat, sokszor legfeljebb csak helyzetekig jutott. A vendégeknél szereplő élő legenda, a negyvenéves Pásztor István ritkán tudta kihasználni a még mindig meglévő klasszisát, hiszen remekül működött a szegediek védekezése. Sok esetben már a védőfal jelentette a végállomást az adott akció esetében, de amennyiben kapuralövésig el is jutottak a Balaton-partiak, az ihletett formában védő Tatai Péter sokszor mentette meg csapatát a góltól. Az első harminc percben nemcsak a védekezés működött remekül, hanem a támadójáték is kiválóan összeállt erre az estére. Skaliczki László legénységéből mindenki hozzátette a magáét a meccsen. Többször is volt jó periódusa Lékai Máténak, Zubai Szabolcs pompásan helyezkedett beálló poszton, s a helyzeteit általában vagy bedobta, vagy büntetőt harcolt ki belőlük. Az első félidőben szinte minden sikerült a vendéglátó együttesnek, hiszen mind a felállt védelemmel szemben, mind a gyorsindításos gólok tekintetében igen jó hatásfokkal kísérleteztek Vadkertiék. Az első játékrészben látottak alapján lehetett bízni benne, hogy sok szép pillanatot tartogat majd a második félidő is. A szünetben a szurkolók által a pályára dobott plüssjátékok lepték el a pályát, amiket a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonok Igazgatósága kapott meg – s ezzel sok gyermeknek szereztek nagy örömet! Nem kellett csalatkoznia a népes és lelkes szurkolótábornak a folytatással kapcsolatban, hiszen Ancsin Gábor nagyszerűen kezdett, több gólt is szerzett a folytatás első perceiben. A bajnoki előtti napon születésnapos horvát Antonio Pribanic mellett az ugyancsak évfordulós szlovák Fero Sulc is sokat tett a játékhoz, s váratlan lövéseikkel, passzaikkal fontos láncszemei voltak az összecsapásnak. Összességében elmondható, hogy míg a Csongrád megyeiek közül mindenki nagyszerű produkcióval rukkolt elő, addig a fürediek részéről bármennyire is küzdöttek, Josip Sandrk, Lókodi Gergő és Yassine Benmiloud teljesítménye érdemel elsősorban dicséretet. Remélhetőleg az ezen a meccsen aratott 33-18-as arányú siker önbizalmat ad Budayéknak, s nem feltartott kézzel utaznak majd Franciaországba a Montpellier elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre!

Férfi kézilabda NB I 15. forduló:

Pick Szeged - Balatonfüred 33-18 (14-6) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Szegedi, Unyatinszki. Pick Szeged: TATAI - Prodanovics 4, ANCSIN 6, Buday 1, ZUBAI 4, Sulc 4, Vadkerti 3. Csere: Tóth M. (kapus), Czina, Gidai 1, LÉKAI 5, Bajorhegyi, PRIBANIC 4, Fekete, Felföldi, Tóth B. 1. Vezetőedző: Skaliczki László, Balatonfüred: Szathmári - Tombor 1, Kovács Gy., Ivanov, Kis Á., Szöllősi 1, Pásztor 1. Csere: Lelkes, SANDRK 6, LÓKODI 4, Salamon, BENMILOUD 4, Németh L. 1. Vezetőedző: Sótonyi László. Hétméteres: 4/3, ill. 2/1. Kiállítás: 4 perc, ill. 12 perc. Skaliczki László: "Amit védekezésben akartunk, azt végre tudtuk hajtani, ez meg is határozta a mérkőzés alaphangulatát, ettől felszabadult a játékunk, elmúlt a kezdeti tompaságunk, feljavult a támadójáték és nagyon szép gólokkal szórakoztattuk a közönséget, amelynek köszönjük ismét az egész évi biztatást és szurkolást."

Online közvetítésünk:

VÉGE! A hazai alakulat tehát tizenöt góllal, 33-18-ra győzött, és a siker mellett a mutatott játék is igen-igen biztató! A szegediek részéről nehéz bárkit is kiemelni, hiszen mindenki nagyszerűen játszott! Szép estét hozott a mai meccs, reméljük, a folytatás is hasonlóan szép lesz - akár a Montpellier elleni Bajnokok Ligája-vendégszereplés alkalmával!
60' Lókodi még az utolsó percben is gólt lőtt, de ez már nem osztott, nem szorzott, sőt Zubai egy kipattanót még az utolsó pillanatokban a kapuba továbbított, s ezzel 33-18-ra végződött a mai összecsapás.
59' Zubai kapott okos passzt beálló pozícióba, s nem hibázott, majd ezt követően Lókodi is betalált egy ügyes megoldát követően. 32-17.
58' Lókodinak sikerült a hazai kapuba juttatni a labdát, de ennek ellenére is csak dicséret illeti a vendéglátó együttest, hiszen rendkívül meggyőző produkcióval rukkoltak elő a mai mérkőzésen! 31-16.
57' A nagy különbség ellenére nagyon keményen védekezik a Pick, s nyoma sincs annak, hogy félvállról vennék a találkozó utolsó perceit.
55-56' Tóth Balázs ziccert hagyott ki, majd az ellentámadásnál hasonlóan könnyű szituációban Benmiloud nem hibázott. 31-15.
54' Tóth Balázs szélre helyezkedett, s a megkapott labdát kiválóan dobta el Szathmári mellett. 31-14.
54' Ezt nehéz fokozni: ismét nagyszerűen ugrott fel Ancsin, s a fiatal játékos ezúttal is képtelen volt hibázni.
52-53' Gidai még kapufát lőtt, pedig csak a kapus volt vele szemben, de a kipattanó Pribanichoz jutott, aki már nem hibázott. 29-14. Tóth Mihály is lehetőséget kapott Tatai helyett.
50-51' Sandrk szépen lőtt a bal alsó kapufa mellé, majd Prbanic is gólt szerzett. Nagyon felgyorsultak az események.
49' Sulc gólját Benmilodé, majd Vadkertié követte - utóbbi ismét egy gyors passznak volt köszönhető. 27-14.
47-48 Ritka alkalom: két lerohanásos gól Németh révén a vendégeknél, de Pribanic is eredményesnek bizonyult egy ziccerhelyzetben. Tatai nagyot védett a fürediek akciója végén! 25-13.
45-46' Sandrk csak oldalról talált kaput - szerencsére az erő ezúttal nem párosult pontossággal! Pribanic révén hosszú idő után beálló gól, majd egy labdaszerzést követően Lékai kapott ziccerben labdát, s szemben a kapuval eredményes volt. Benmiloud is góllal zárta az akciót, aki a megkapott labdát a hatos közeléből durrantotta rá. 24-11.
45-46' Benmiloud is gólt szerzett egy türelmesen végigjátszott akció végén, de Ancsint nem lehet megállítani, s átlövése ezúttal is védhetetlen volt. Gidai egy rendkívüli lerohanásos akció végén volt eredményes. 22-10 már az állás, nem véletlen tehát az időkérés...
43-44' Több kicsi, de kellemetlen szabálytalanság történt az utóbbi percekben, de nem okoztak komolyabb gondot. Ismét villant Ancsin, aki nagyszerű lövéssel vétette magát észre. 20-9.
42' Lelkes lövését védte Tatai, pedig jó kis kísérlet volt! Látszik, hogy ma nem lehet megrendíteni a szegedi kapus önbizalmát! Fantasztikusan teljesít az egész meccs alatt - ahogy az egész gárda is!
40-41' A balatonfürediek labdavesztését követően a Pick vezethetett támadást, de nem járt sikerrel.
39' Szépen megjáratták a labdát a fürediek, de Pásztor szélről nem tudott élni az eséllyel, ahogy a mieink részéről Gidai sem.
37-38' Kivételesen kihagyta a helyzetét Lékai, majd Sandrk kapott kétperces kiállítást. A büntetőt Pribanic értékesítette. 19-9.
36' Sandrk megunta a passzolgatást, s inkább lőtt egy hatalmas gólt kb. kilenc méterről a jobb felső sarokba. 17-8. Ancsin újabb gólját Szöllősié követte, aki közelről pattintotta be a kapuba a labdát. 18-9.
34-35' Megtornáztatták ugyan Tatait, de ezúttal sem kapott gólt. Lékai viszont mattolta Szabót, ezzel tízre nőtt a két csapat közötti különbség. 17-7.
33' Ancsin ezúttal középről, de szntén átlövésből volt eredményes! 16-7.
32' Ancsin fantasztikus gólt lőtt átlövésből, esélye sem volt Szabó Tamás kapusnak! 15-7.
31' Sandrk lőtte kapura átlövésből, Tatai lábbal hárított. A visszapattanó visszakerült a sárga mezesekhez, s heteshez jutottak - azt pedig belőtte Sandrk. 14-7.
SZÜNET! Félidőben: 14-6. Reméljük, az első félidőben mutatott látványos és eredményes akciók mellett a védekezést sem hanyagolják majd el a folytatásban! A szünetben a szurkolók által a pályára dobott plüssjátékok lepték el a pályát, amiket a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonok Igazgatósága fog megkapni - sok kisgyermek legnagyobb örömére!
30' Vadkerti még lőtt egy gólt egy remekül megjátszott akció végén. 14-6. A támadójáték mellett a védekezés is nagyszerűen működött az első játékrészben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a harminc perc alatt kapott hat gól...
29' A fürediek részéről Tombor próbálkozott hetessel, de Tatai ezt is védte. Lékai lövés közben megsérült, s lenn maradt a parkettát. Saját lábán hagyja el a pályát, reméljük, nincs komolyabb gond, s a második félidőre visszatérhet!
28' Lékai lövését ugyan hatástalanította Szathmári, de aztán visszakapta a labdát a Pick. Az újabb lövésnél szabálytalanság történt, s a hetest Prodanovic lőtte be. 13-6.
26-27' Sulc hatalmas kapfája után a negyvenéves Pásztor végigrohant a pályán és lerohanásos akciója végén gólt szerzett. 12-6.
25' Sandrk lövését védte az eddig igen megbízhatóan teljesítő Tatai. Ezúttal Ancsint állították ki a játékvezetők, mert túl hamar futott ki a sorfalból a szabaddobást megelőzően.
24' Buday hagyta ki a büntetőt. Kemény, de nem sportszerűtlen a szegedi védekezés.
23' Salamon lőtt csúnyán mellé, majd kapott kiállítást... Kisvártatva Kis Ákosnak is le kellett vonulnia egy kis kényszerű pihenőre, csak szabálytalanul tudta megvédeni együttesét a góltól.
22' Prodanovic egy rendkívül támadás után remekül lőtte el a labdát a Balaton-partiak hálóőre mellett. 12-5. Zubai kapott kiállítást, miután Pásztor Istvánnal összeütközött - úgy tűnt, mindketten a labdára mentek...
20-21' Tombor Csaba ziccerhelyzeténél viszont már a szegedi kapus vert helyzetben volt. 10-5. Zubai fantasztikus gólt lőtt kitekert pozícióban, majd Kiss Ákost még ki is állították két percre a vendégektől. 11-5.
19' Lékainak kevés hiányzott az újabb találathoz, de védett Szathmári.
18' Sandrk ismét góllal jelentkezett. 10-4.
16' Szöllősi lövését védte Tatai, majd egy egész pályát átívelő passzt követően Prodamovic lőtt közelről gólt. 10-3.
17' Lékai újra eredményes volt egy gyorsan levezetett támadást követően! 9-3.
16' Buday szép labdát adott Zubainak beálló pozícióba, de kapuba lett az akció vége.
15' Lókodi Gergő messziről szerzett gólt. 8-3.
14' Balatonfüredi időkérés volt, s bár eredménytelen volt a támadásuk, Vadkerti kihagyta a ziccert. Ellentétben Prodanoviccal, ezzel 8-2.
13' Bár Lékai lövése nem jelentett veszélyt a kapura, a szabálytalanság után visszakapott labdát másodszorra már a kapuba továbbította. 7-2.
12' Sulc ezúttal is átlőtte a füredi falat! 6-2.
11' Zubai szedte össze a labdát és továbbította a kapuba beállóból. 5-1, majd Sandrk lőtte be közel kilenc méterről. 5-2.
10' Lékai a kapus lábai között lőtte el a labdát, ezzel 4-1. Pásztor ezúttal sem tudott túljárni Tatai eszén.
8-9' Jól körbejáratják a fiúk a labdát - gól nincs.
7' Türelmes játék után Pásztor hagyta ki a helyzetet szélről. A Zubai elleni szabáltalanság után megítélt büntetőt Buday váltotta gólra. 3-1. Lelkes átlövési kísérlete is elakadt Tataiban.
6' Sandrk lőtt szerencsés gólt - Tatairól a kapuba pattant. 2-1.
4-5' Vadkerti iramodott meg, de a lövés előtt megállították. Sulc azonban nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba! 2-0.
3' Sulc ziccególjával megvan a vezetés! 1-0.
2' Sulc újabb lövését védte a kapus, de ezúttal is védhető volt Sandrk kísérlete is.
1' Ancsin próbálozott átlövéssel - sikertelenül, majd a másik oldalon Sandrk lövése maradt ki.
18.44 Most vonul be a két gárda a bemutatkozásra. Egyelőre barátságos a légkör...
18.34 A mai összecsapás az utolsó hazai bajnokija a Picknek a 2011. évben. Míg a Skaliczki-legénység vezeti a tabellát, a vendégek az ötödik helyen állnak jelenleg. Bízzunk a sikeres "óévbúcsúztatásban"!
18.23 A Pick részéről - ahogy az a beharangozó írásunkból is kiderült -, Mikler Roland nem állhat be a mai napon a kapuba, valamint Nagy Norbert sem tudta vállalni a játékot. Remélhetőleg a hiányzó játékosok nélkül is meglesz a győzelem!
18.13 A csapatok néhány perce kezdték el a bemelegítést. Reméljük, már a kezdő sípszó elhangzásától kezdve ezer fokon égnek majd a mieink!
18.07 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Bő félóra múlva, 18.45-kor kezdődik a férfi kézilabda bajnokság 15. fordulójában a Pick Szeged - Balatonfüred mérkőzés!

Korábban írtuk:

A hagyományokhoz híven az év utolsó hazai meccsén ismét lesz "Dobj egy plüssállatot a gyermekekért!" akció, a játékokat a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonok Igazgatóságának ajánlják fel a szervezők. A tervek szerint az igazgatóság egyik munkatársa jelen lesz a mérkőzésen, és a szünetben jelképesen átadják neki a játékokat. A mai estén debütálnak a csarnokban a Pick Zrt. új dekorációs elemei, melyen a szurkolóké a főszerep - olvasható a klub hírlevelében. A Pick Zrt. képviseletében Lankondé Rita junior brand manager ad át a szünetben egy ajándékot a szurkolók képviselőjének, Szabó Dezsőnek, megköszönve a közreműködést és az eddigi támogatást. A mérkőzés kezdődobása szintén jótékonykodással kapcsolatos. A kezdődobást Török Richárd, a szegedi Gyermekonkológiai Osztály kis betege végzi el, aki már nagyon készül a meccsre. A Pick saját nevelésű, ötvenszeres válogatott játékosa, Vadkerti Attila tavaly év végén kezdeményezte a szegedi Gyermekonkológiai Osztály támogatását célzó jótékonysági akciót, amelyben ő maga is részt vett: december közepén néhány játékostársával együtt a Kárász utcán árultak forralt bort, és azok eladásából összegyűjtött több mint 130 000 forintot ajánlották fel az intézménynek. Körte idén is szerette volna megszervezni a forraltborozást, de sajnos a Pick Szeged és a magyar válogatott programja miatt ez nem fér bele az idejébe. Mivel a kiváló szélső a Gyermekonkológiai Osztály támogatásáról semmiképp nem akart lemondani, a klub segítségével partnert keresett ehhez. Az OTP Bank örömmel állt az ügy mellé, és a tavaly Attila és játékostársai által összegyűjtött összeget megemelve 200 000 forinttal támogatja a szegedi Gyermekonkológiai Osztályt. "Egyszer egy ismerősöm révén jártam a szegedi Gyermekonkológiai Osztályon, ahol bemutattak a lelki segítőnek, Kovács Dénesnek, és ő vezetett körbe az osztályon. Vele azóta is jó kapcsolatban vagyok, és ahogy tudom, támogatom az alapítványt. Nagyon örülök neki, hogy idén az OTP Bank segített ebben" - mondta el a kezdeményezésről Vadkerti Attila. Beharangozó írásunk itt olvasható!

Budai Levente

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.