Bulvár

Karácsonyra indult haza az énekes határsértő

Karácsonyra indult haza az énekes határsértő

2011. december 20., kedd
Karácsonyra indult haza az énekes határsértő

18 évet töltött illegálisan a mai schengeni államok területén egy 42 éves szerb állampolgár. Idén karácsonyra hazatért volna, de a határátlépést sajátos módon, futva akarta megoldani - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtközleményében.

1993-ban hagyta el hazáját az akkor 24 éves férfi. Érvényes dokumentumokkal lépte át akkor határt. Nyugat- Európa több országát is megjárta, ahol éneklésből tartotta fenn magát. Időközben lejárt az útlevelének érvényessége, amit nem is hosszabbított meg, hiszen akkor kiderült volna, hogy illegálisan tartózkodik a schengeni térségben. Néhány hete mégis úgy döntött, hogy karácsonyra hazautazik. Szlovéniából indult, Röszkéig jutott, ahol az álom véget ért. A férfi ugyanis gyalogosan érkezett meg a határátkelőhelyre ma hajnalban, ahol amikor útlevelét kérték, futásnak eredt Szerbia irányába. Az útlevélkezelő ezt látva utána eredt, majd néhány méterrel később, még magyar területen beérte és elfogta. Előállították, és szabálysértési eljárást indítottak ellene. És habár ittas volt, ezúttal nem fakadt dalra - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.