Közélet

Karácsonyi üzenet a panelok tövében + FOTÓK

Karácsonyi üzenet a panelok tövében + FOTÓK

2011. december 22., csütörtök
Karácsonyi üzenet a panelok tövében + FOTÓK

Evangéliumhirdetéssel, jótékonysági akciókkal, illetve meleg teával és forralt borral várta a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (L.É.T.) a Csillag térre a tarjániakat, hogy közösségben készüljenek a karácsonyra.

„Karácsonykor mindenki jó. Az ünnepnek azonban aktualizált üzenete van itt Tarjánban, nevezetesen az, hogy ez a jóság a hétköznapok valóságában is tetten érhető” – fogalmazott

Kothencz János

a Csillag téri karácsonyi rendezvényen csütörtök este. A Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulásának (L.É.T.) életre hívója és vezetője az egymásra figyelés fontosságáról is szólt az egybegyűlteknek az immár harmadjára megrendezett ünnepségen. Az eseményen közel ezren gyűltek össze. „Az ember született meg ezen a napon. Isten emberré lett. A karácsony nemcsak megváltónk születését jelenti, hanem azt is, hogy mi bennünk is újraszülethet minden nap a felismerés, hogy egymás ajándékai lehetünk, azokká válhatunk. Erről szól a L.É.T. üzenete is" - mondta Kothencz János. A L.É.T. életre hívója és vezetője szerint ilyen kis területen, ahol közel 8000 ember él együtt, igazán fontos az, hogy odafigyeljenek egymásra az emberek. „Ezek egyszerű dolgok, ott kezdődik például, hogy merek köszönni a szomszédnak, vagy épp nem félek vele egy liftbe beszállni. A L.É.T. célkitűzései közé tartozik, hogy felhívja a figyelmet, nem vagyunk egyedül ebben a panelrengetegben, csodái lehetünk egymásnak. Nemcsak az lehet ajándék, amit a fa alatt találhatunk vagy egy-két sátrunknál, hanem ajándékai lehetünk egymásnak mi magunk is” – jelentette ki Kothencz János. A L.É.T. elsősorban közösségi programokkal szeretné a közelebb hozni egymáshoz a lakótelepen élő embereket. Ez sikerült is a szervezőknek, hiszen a Csillag téri rendezvényen ezúttal is sokan elegyedtek beszédbe ismerősökkel, ismeretlenekkel. Az önkéntesek folyamatosan meleg teával és forralt borral kínálták a résztvevőket.

A szervezők jótékonysági akciókkal is készültek, míg a L.É.T. nyugdíjasklubjaiból verbuválódott kórus karácsonyi dalokat adott elő Liszkai Tamás atya evangéliumhirdetése után. Mint megtudtuk, az öt napja immár egyesületi formában működő L.É.T. önkéntesei az elmúlt időszakban adományokat gyűjtöttek, ezeket osztották szét a rászorulók között. Az egyesületi formával kapcsolatban Kothencz János portálunknak elmondta, immár lehetőségük lesz pályázni is, elsősorban a nyugdíjasklubok programjainak megvalósítására fordítanának forrásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.