Közélet

December 17-én nyílt nap a Reökben + FOTÓK

December 17-én nyílt nap a Reökben + FOTÓK

2011. december 13., kedd
December 17-én nyílt nap a Reökben + FOTÓK

Hogy az ünnepek előtti készülődés ne csak a rohangálásról és a vásárlásról szóljon, gondoskodott a Reök- palota, ahol a tavalyi évhez hasonlóan ingyenes gyerekfoglalkozásokkal, koncertekkel, mesesarokkal, tárlatvezetéssel, nyereményjátékokkal kedveskednek a közönségnek. Fiatalok és felnőttek egyaránt találnak kedvükre való programokat, sőt december 19-én, hétfőn egy fergeteges színházi szatírát is láthat a nagyérdemű.

Nyílt napra várják a Reök-palotába december 17-én, szombaton, 10-től 14 óráig a karácsonyi forgatagban megfáradt közönséget, kicsiket, nagyokat egyaránt. Az ingyenes programok mellett forralt bor és tea fogadja a betérő vendégeket. Bátyai Edina igazgató a gazdag programválasztékra hívta fel a figyelmet. A legkisebbek számára

Helen Doron

kézműves matinéja ígérkezik izgalmasnak, hiszen a helyben közösen készített díszeket rögtön fel is akaszthatják a Reök karácsonyfájára.

Ale Ildikó

vezetésével az idén is rendeznek múzeumpedagógiai foglalkozásokat gyerekeknek, de lesz mesesarok is, ahol

Fekete Gizi

színművésznő magyar népmeséket olvas fel nekik. A felnőttek számára tárlatvezetést rendeznek, három aktuális kiállításon

Molnár Sándor

, az SZTE Rajz Tanszék oktatója kalauzolja az érdeklődőket. A hetek óta látogatható Intonáció 2011 című kiállítás, illetve a deKOR2 tárlat mellett megnyílik a Csongrádon alkotó

Balla Attila

monumentális, 2,5x3 méteres, 80 kilogrammnál nehezebb vásznakat is felvonultató kiállítása, amely valódi ínyencségnek számít, hiszen az évekig Svédországban és Németországba élő művész alkotásai külföldön ismertebbek és népszerűbbek, mint idehaza, sőt a szakmabeliek szerint a világ bármely galériájában megállnák helyüket. A tanyavilágban élő buddhista művésznek nincs szüksége festőállványra, asztalon vagy földön dolgozik, sokszor ecsetet is mellőzve, mongol lószőrt használva keni, kaparja a színes homokkal kevert festéket.

Nátyi Róbert, a Reök művészeti vezetője Kokas Ignác természetfelfogásához hasonlította Balla energiától duzzadó alkotásait. A kiállítás a pálya elmúlt 10 évéből nyúlt válogatást. A kiállítások január 15-éig tekinthetők meg. A tavalyi nyílt napra közel 800-an voltak kíváncsiak, a szervezők remélik, az idén is legalább ennyien kíváncsiak lesznek a programokra. A tárlatvezetés mellett „kincskereső” játékkal és értékes nyereményekkel várják az érdeklődőket, míg az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói komolyzenei csemegékkel biztosítják a jó hangulatot. Hétfőn, december 19-én, 19 órakor mutatják be az évad utolsó színházi előadását, a Nézőművészeti Főiskola című fergeteges szatírát, amely több mint 6 éve hatalmas sikerrel futott a fővárosi Krétakör Színházban. Tasnádi István drámája a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A politika ugyanis bezáratta az összeset, mert a színészek egyre többször vitába keveredtek a nézőkkel, és sokszor leállt vagy félbeszakadt az előadás. Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László a Nézőművészeti Főiskola képzésében részesítik a közönséget. A jegyek nagy része már elkelt, elővételben 1200, az előadás napján 1500 forintért vásárolhatók meg. Bátyai Edina szólt a jövő évi szabadtéri játékok egyik kiemelkedő produkciójáról, a Mária című musicalről, amelyet a debreceni Csokonai Színházzal közösen Vidnyánszky Attila rendezésében mutatnak be a Dóm téren. A Ghymes együttes frontemberének, Szarka Tamásnak a művét a közelmúltban a debreceni Főnix Csarnokban láthatta a közönség. Az igazgatónő szerint hatalmas látványt nyújtott a produkció és a Dóm téren is hasonlóra számítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.