Sport

Kajak-kenu: három szegedi az év legjobbjai között

Kajak-kenu: három szegedi az év legjobbjai között

2011. december 16., péntek
Kajak-kenu: három szegedi az év legjobbjai között

Nagyszabású gálavacsorával zárta a 2011-es évet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amelyen kiosztották az év legjobbjainak járó díjakat.

„Zsúfolt, fárasztó, de eredményes és emlékezetes évet zárt a kajak-kenu sportág – mondta a gálavacsora nyitányaként

Baráth Etele

, az MKKSZ elnöke. A szövetség alapításának 70. évfordulóján sikeres gyorsasági világbajnokságot rendezhettünk, amelyen jól szerepelt a magyar válogatott. Ezen kívül kimagasló utánpótlás eredményeket értünk el, fiataljainkat csodálja a világ, nem beszélve a maratoni szakág kiváló teljesítményéről. Megújult a székházunk, amelyben sikerült létrehoznunk egy állandó kajak-kenu történeti kiállítást, vagyis úgy gondolom, igazán méltó módon ünnepeltük a szövetség alapításának 70. évfordulóját.” Baráth Etele és

Storcz Botond

szövetségi kapitány a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége nevében a sportág érdekében végzett több évtizedes edzői, sportvezetői, sportágépítő munkáért arany érdemérem kitüntetésben részesítette

Horváth Pétert

, az MKKSZ sportágfejlesztési alelnökét. „Nagyon szépen köszönöm az egész kajak-kenu társadalomnak. Nem igazán tudok mit mondani, annyira váratlan számomra ez a kitüntetés. Főleg, ha belegondolok, hogy eddig kik részesültek hasonló elismerésben” - mondta meghatódottan az MKKSZ fejlesztési alelnöke.

A 2011. év díjazottjai:

Az év ifjúsági női kajakosa:

Lucz Dóra

Ifjúsági világbajnokságon aranyérmet nyert 500 egyesben, ezüstérmet a négyessel. Szintén világbajnoki aranyérmet nyert az ifik között az októberi maratoni vb-n.

Az év ifjúsági férfi kajakosa:

Tótka Sándor

Arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert az ifjúsági világbajnokságon, és részt vehetett a szegedi felnőtt világbajnokságon is a 4x200 méteres váltó tagjaként.

Az év ifjúsági férfi kenusa:

Korisánszky Dávid

Az ifjúsági világbajnokságon mindhárom egyes számban ő képviselte a magyar színeket. 1000 méteren aranyérmet szerzett, 500-on bronzot, 200-on 5. lett. Részt vehetett a szegedi felnőtt világbajnokságon is, ahol döntőbe jutott és a nyolcadik helyen zárta az 500 méteres távot.

Az év utánpótlás edzője:

Rasztotzky János

, Lucz Dóra edzője.

Az év maratoni női kajakosa:

Csay Renáta

Ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is duplázott a maraton világbajnokságon. Szingapúrban egyesben és

Farkasdi Ramónával

párban is győzni tudott.

Az év maratoni férfi kajakosa:

Petrovics Máté

Máté bronzérmet nyert az idei maratoni világbajnokság talán legkeményebb számában a kajak egyesek között.

Az év maratoni kenusai:

Györe Attila

és

Kövér Márton

A szingapúri világbajnokságon aranyérmet nyert a Györe Attila, Kövér Márton páros a kenusoknál. Györe Attilának ez már a 11. világbajnoki címe.

Az év parakenu versenyzője:

Szabó Sándor

Aranyérmet nyert a szegedi világbajnokságon, ez a magyar parakenu sport első világbajnoki elsősége.

Az év női kenusa:

Takács Kincső

NC2-500 méteren

Baravics Gyöngyvérrel

párosban bronzérmes lett a szegedi világbajnokságon, NC1-500 méteren pedig 6. lett.

Az év női kajakosa:

Kozák Danuta

, a kajak-kenu sportág 45. örökös bajnoka Kozák Danuta 2 arany- és 2 ezüstérmet nyert a szegedi világbajnokságon és a belgrádi Európa-bajnokságon is.

Az év férfi kajakosa:

Molnár Péter

Az Európa-bajnokság egyik legkellemesebb meglepetését okozta azzal, hogy ezüstérmet nyert 200 méteren, Szeged pedig nagyon fontos olimpiai kvótát szerzett.

Az év férfi kenusa:

Vajda Attila

A szegedi MOL világbajnokság C-1 1000 méteres számának aranyérmese.

Az év edzője:

Vécsi Viktor

, Vajda Attila trénere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.