Közélet

Jótékonysági vásár a Nagyáruházban + FOTÓK, VIDEÓ

Jótékonysági vásár a Nagyáruházban + FOTÓK, VIDEÓ

2011. december 14., szerda
Jótékonysági vásár a Nagyáruházban + FOTÓK, VIDEÓ

Karácsonyfadíszeket, kézműves termékeket vásárolhatunk a Szeged Nagyáruház földszintjén berendezett Karácsonyi Karitász Vásáron. A befolyt összegből rászoruló szegedi családoknak biztosítanak tüzelőt, hogy könnyebben átvészelhessék a hideg karácsonyi éjszakákat.

1994 Adventje óta különleges pult várja a látogatókat a karácsonyi bevásárlási láz forgatagában Szegeden. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász a Szeged Nagyáruház - Coop Szeged Zrt. támogatásával jótékony célú karácsonyi vásár keretében teszi lehetővé, hogy a segítőkész emberek kifejezhessék együttérzésüket a nélkülözőkkel az ünnep idején, amikor sokak számára a meleg otthon is megoldhatatlan problémát jelent. Október és november folyamán több, mint 130 önkéntes szorgos munkájával készültek el az árusított termékeket, a bevételeket pedig jótékony célokra fordítják: nélkülöző, nehéz körülmények között élő szegedieknek biztosítanak tüzelőt egész télre.

Szegediektől szegedieknek

"Szegeden vagyunk, az ajándékokat is szegediek készítették, ezért úgy gondoltam, egy szegedi költő verse illik a rendezvény megnyitójához" - mondta

Pálfai Zoltán

, a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség vezetője, aki

Juhász Gyula

egyik versével nyitotta meg a rendezvényt. "Bátorításul szóljon ez a vers mindazoknak, akik elhagyatottnak érzik magukat. A szeretet, amivel ezeket az ajándékokat elkészítették, hozzájuk is eljut" - emelte ki az egyetemi lelkész.

Az immáron 18. alkalommal megrendezett Karácsonyi Karitász Vásáron fából készült angyalkákat, karácsonyi hűtőmágneseket, karácsonyfadíszeket, fa- és kerámiatárgyakat vásárolhatunk pár száz forintért, a sok kicsi azonban sokra megy: a tavalyi évben 11 család téli tüzelőjét tudták fedezni a bevételekből. "A fából és kerámiából készített tárgyakat fogyatékos fiatalok készítették, a többi pedig plébániai csoportok és önkéntesek keze munkáját dicséri. Október elejétől egészen november végéig dolgoztak az ajándékokon, bízunk benne hogy idén is legalább akkora sikere lesz, mint a tavalyi évben" - árulta el portálunknak Megyeri Márta, az Egyházmegyei Karitász vezetője. A vásár december 19-ig, jövő hétfőig várja az érdeklődőket, az áruház nyitvatartási idejében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.