Sport

Jégkorong: tavasszal magyar kupa a Tisza Volánnal

Jégkorong: tavasszal magyar kupa a Tisza Volánnal

2011. december 21., szerda
Jégkorong: tavasszal magyar kupa a Tisza Volánnal

A Magyar Jégkorong Szövetség keddi ligaülésén megállapodtak arról, hogy idén is megrendezésre kerül a Magyar Kupa - méghozzá szegedi részvétellel.

A szövetség elképzelései szerint a sorozatba minél több magyar egyesületet vonnának be, hiszen a kupának éppen az adja a lényegét, hogy valamennyi klub felsorakozhat a képzeletbeli rajtvonalhoz. A másodosztályú csapatok közül végül a másodosztályú MAC nem vállalta az indulást, viszont az OB II-es Tisza Volán-MTK, valamint a Vasas juniorcsapata jelezte részvételi szándékát. Külön együttesként nevezte farmcsapatát a Dab.Docler, ami összességében azt eredményezi, hogy nyolc gárda – a fentiek mellett az OB I-es Dab.Docler, a Sapa Fehérvár AV19, a Miskolci Jegesmedvék JSE, a Ferencváros és az Újpest - részvételével dördülne el a startpisztoly 2012-ben a jégkorong magyar kupában. Az első körre január 22. és február 12. között kerülne sor, ekkor a MOL Ligától búcsúzott együttesek vívnának körmérkőzéseket a Tisza Volán, Vasas és DAB-farmcsapat alkotta hármassal. Ezt követően – azaz a második fordulóban – csatlakoznának a küzdelmekhez azok a klubok, akik nem jutottak be a magyar-román közös bajnokság, a MOL Liga döntőjébe. Azok a magyarországi egyesületek, akik kiharcolták maguknak a szereplést a MOL Liga aranycsatájában, automatikusan résztvevői lesznek a Magyar Kupa négyes döntőjének. A ligaülésen a felek kijelölték a Final Four időpontját is: a kétnapos fináléra március 3-4-én kerül sor, a helyszínről és a további lebonyolítás pontos menetrendjéről később születik döntés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.