Gazdaság

Ismét vagyonnyilatkozatot kell tenniük a képviselőknek

Ismét vagyonnyilatkozatot kell tenniük a képviselőknek

2011. december 31., szombat
Ismét vagyonnyilatkozatot kell tenniük a képviselőknek

Jövő év január 31-ig kell nyilatkozniuk az országgyűlési képviselőknek a 2011. december 31-ei állapotnak megfelelő vagyoni, jövedelmi és gazdasági érdekeltségi helyzetükről. A honatya a saját vagyonnyilatkozatához csatolni köteles a vele közös háztartásban élő házastársának vagy élettársának, valamint gyermekének a nyilatkozatát.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény értelmében a képviselő a mandátuma érvényességének megállapításától, majd ezt követően minden év január 1-jétől, továbbá - ha nem választották újra - megbízatásának a megszűnésétől számított harminc napon belül köteles az Országgyűlés elnökénél vagyonnyilatkozatot tenni. Ennek elmulasztása esetén - a benyújtásig - javadalmazásban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja. A nyilatkozatokat a parlament honlapján teszik közzé 2012. február 1-jétől. Vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett a tisztségviselők közül mások mellett az Állami Számvevőszék elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnöke, a Monetáris Tanács tagja, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke, a legfőbb ügyész, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, az országgyűlési biztos és a Közbeszerzési Tanács elnöke is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.