Gazdaság

Háttérbe szorult az áruhitel

Háttérbe szorult az áruhitel

2011. december 19., hétfő
Háttérbe szorult az áruhitel

Kevesebben folyamodnak áruhitelhez a karácsony előtti időszakban, mint korábban - írta hétfői számában a Népszabadság és a Magyar Hírlap.

A Népszabadság azt írta: a forgalmi adatok azt jelzik, hogy a karácsony hozni fogja a tavalyi szintet, de a költéseket a vásárlók saját zsebből, megtakarításaikból fedezik. A kereskedelmi berkekből származó értesülésekre hivatkozva azt írták: a kihelyezett áruhitelek az idei ünnepek során 8-9 százalékkal estek vissza. A Magyar Hírlapnak

Binder István

, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője azt nyilatkozta: az elmúlt két évben a korábbiakhoz képest jóval kevésbé ugrott meg a fogyasztási hitelek iránti igény a november-decemberi időszakban, mint az azt megelőző években. A szóvivő arról is beszélt, hogy az áruhitelek visszaszorulásának egyik oka több piaci szereplő esetében az, hogy megpróbálnak hosszabb távú kapcsolatot kialakítani ügyfeleikkel hitelkártya- vagy folyószámla-kapcsolat keretében. Továbbá a vásárlási szokások is átalakulóban vannak, sok fogyasztó ugyanis kétszer meggondolja, felvegyen-e újabb hitelt - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.