Bulvár

Három évet kapott a szegedi szurkáló

Három évet kapott a szegedi szurkáló

2011. december 13., kedd
Három évet kapott a szegedi szurkáló

Jogerősen három év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki egy szóváltást követően háromszor is megszúrta korábbi élettársát védeni próbáló ismerősét.

A többszörösen büntetett előéletű, nyolc általánost végzett, alkalmi munkából élő

Rafael László Róbert

2009. szeptember 28-án este elment egy ismerős házaspár lakásába, hogy ott találkozzon korábbi élettársával. A háziasszony beengedte, a vádlott pedig volt élettársával félrevonult az egyik szobába. A helyiségbe nem sokkal később bement a későbbi sértett - a háziasszony férje - is, és közöttük szóváltás alakult ki. A háziasszony ekkor kitessékelte a lakásból a vádlottat, de a veszekedés a lépcsőházban is folytatódott. A vádlott egy kést vett elő, majd amikor a sértett a folytatódó szóváltást hallva kilépett a lakásból, Rafael László Róbert eltette a kést. A veszekedés csitultával a háziasszony visszaindult otthonába, ekkor a vádlott újra elővette kését, és megpróbálta hátulról megszúrni a nőt. Férje ezt meglátva - feleségét védve - a szúrás irányába lépett, így a vádlott késével a férfi hasát szúrta meg. A két férfi dulakodni kezdett, és a vádlott még kétszer megszúrta a sértettet. A vádlott a történtek után futva elmenekült a helyszínről, de a rendőrök nem sokkal később elfogták. A sértettet a mentők kórházba szállították, és ott megműtötték, hat hét alatt gyógyult fel. A szakértői vélemény szerint a hasüreget megnyitott sérülése közvetlen életveszélyesnek minősült. A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a 31 esztendős vádlottat, s ezért - mint többszörös visszaesőt - három év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.