Sport

Harc a megye I-es aranyért: górcső alatt a Sándorfalva és az Algyő

Harc a megye I-es aranyért: górcső alatt a Sándorfalva és az Algyő

2011. december 9., péntek
Harc a megye I-es aranyért: górcső alatt a Sándorfalva és az Algyő
Nagy harc várható márciustól az érmekért. Négy csapat szinte hárompontnyi távolságon belül várja a rajtot az élbolyban. Most a harmadik helyezett Sándorfalva és a negyedik pozícióban tanyázó Algyő szakemberei beszélnek az őszi szereplésükről. Nagyon úgy fest a tabella „ábrázata”, hogy a négyek csatáját hozza meg a tavaszi kikelet a megyei labdarúgás élvonalának éremcsatájában. A Mórahalom (40), Ásotthalom (40), Sándorfalva (38) és Algyő (37) hárompontnyi távolságon belül kerülgetik egymást, míg az élbolytól már alaposan leszakadt az ötödik helyezett Csongrád (30). És bizony, aki már szagolt frissen vágott füvet a korlátnak támaszkodva, szotyit köpködve, ne adj Isten ugyanezt az orrot még az öltözők krémszagtól csípős, kissé pállott levegőjébe is betolhatta, tudnia kell, hogy tíz pont lefaragása egy fél szezon alatt nagy bravúrok és ballépések sorának az egyvelege. Így hát nevezzük csak el bátran a „négyek csatájának” a márciusban kezdődő pontvadászatot, ahol teljesen nyílt lehet a küzdelem az aranytól a bronzéremig bezárólag. Az utolsó fordulót követően jobb gólkülönbséggel az élre ugró Mórahalomról és a zsinórban 13 meccset behúzó Ásotthalomról már beszéltünk portálunkon. Most a harmadik Sándorfalva és a negyedik helyezett Ásotthalom csapatának szakvezetőit kértük, hogy értékeljék az őszt.

Sándorfalvára télen Mihalkó Máté is visszatér

„Bátran mondhatom, hogy a 38 gyűjtött pontunkkal a mezőny meglepetéscsapata lettünk. A nyáron 6-7 játékos érkezett hozzánk, akik valamilyen szállal kötődtek a településhez, így az elsődleges cél a tudatos csapatépítés lett. A szezonkezdés tekintetében nagyon szerencsés volt fiatal, friss csapatunk: az első 5-6 meccsen olyan ellenfelekkel találkoztunk, akik ellen jöttek az eredmények, de komoly erőpróbára nem volt szükségünk a rutin, az összeszokottság területén” – nyilatkozta portálunknak Tóth János, a Sándorfalva edzője kiemelve azt, hogy egy Ásotthalom elleni fiaskó után hat olyan győzelmet arattak, ahol lényegében ugyanaz a kezdő tizenegy játszotta végig a találkozókat, nem voltak komoly sérülések, eltiltások sem, így sikerült kellően összekovácsolódni a csapatnak. A sárga-kékek két legveszélyesebb gólvágója Mihalkó Dávid (11) és Gémes Bence (10) voltak, őket Duba Tamás követi (9). A szakember elmondta azt is, hogy a télen Mihalkó Máté tér vissza Kecskemétről és Bitó Attila felépülésére (műtét után lábadozik) számítanak majd. Külön más játékost nem kívánnak igazolni. A felkészülést január 17-én kezdi meg az alakulat a megye egyik legjobb műfüves pályáján és a nemrég felépült új iskola tornacsarnokában.

Szervezett védekezésből nyeri a meccseit az Algyő

„A csapatépítés a megye második vonalának a megnyerésével kezdődött, majd kitűztük célul, hogy új játékosokkal erősítsük meg a gárdát, és az algyői focit ismét a megye élmezőnyének a vérkeringésébe tereljük vissza” – mesélt a bajnokság kezdeteiről Takács Zoltán, az Algyő SK trénere. „Jó úton járunk, de még sokat kell dolgozni. Ami külön öröm, a célok közt szerepelt az is, hogy minél több algyői kötődésű focistát csábítsunk vissza. Az elmúlt szezonban 5-6 ilyen játékos szerepelt a kezdőben és 9-10 mindig van a keretben is. Az utánpótlás-nevelésre is komoly hangsúlyt fektetünk, az ifiknél és a serdülőben is ’telt házas’ a keret, jól szerepelnek a fiataljaink. Sokat segít a munkánkban az önkormányzat és szponzoraink” – emelte ki. A szakember hozzátette még azt is, ő mindig abból indul ki, hogy jól szervezett védekezésből lehet meccset nyerni, és eddig a szezonban ezt a taktikát sikerült teljesíteniük. Az Algyő gólfelelősei egyébként Hadár Attila 12 és Bogdán Péter 11 góllal. A téli programmal kapcsolatban megtudtuk, hogy január 24-én kezdik meg a munkát az új építésű iskola tornacsarnokában, és a sándorfalvi műfüvön is tréningeznek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.