Közélet

Füvesítenek a 2-es vonalán + FOTÓK

Füvesítenek a 2-es vonalán + FOTÓK

2011. december 6., kedd
Füvesítenek a 2-es vonalán + FOTÓK

Terítik a gyepszőnyeget a 2-es villamosvonal mentén a Rókusi körúton. A másfél éves csúszás után így várhatóan lassan végre befejeződnek a munkálatok, és még decemberben megindulhat a menetrend szerinti közlekedés.

A próbaüzemet még ebben a hónapban szeretnék elindítani a 2-es villamosvonalán –

nyilatkozta portálunknak

a közelmúltban Pacza József, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. A kivitelezővel azonban még „csatáznak”, az egyik probléma pont az a föld, amit a vágányok közé raktak, a Pólus szerint annak minősége nem volt megfelelő. Emellett a vállalkozó nem teljesített bizonyos adminisztrációs feltételeket sem, melyek ahhoz szükségesek, hogy a műszaki átadás-átvételi eljárást lefolytathassák. A Szeviép Zrt. csődje is hátráltatta a kivitelezést, hiszen a kifizetetlen alvállalkozók is visszatartanak bizonyos adatokat és papírokat, abban bízva, hogy nagyobb eséllyel juthatnak így pénzükhöz. A gyepszőnyeg leterítésén kívül azonban még akad munka, hiszen a villamosfordulónál is van még dolga a kivitelezőnek. Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a tervek szerint halad, december közepére tervezik befejezését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.