Közélet

Félmillió forint az újszülöttek mentésére + FOTÓK

Félmillió forint az újszülöttek mentésére + FOTÓK

2011. december 28., szerda
Félmillió forint az újszülöttek mentésére + FOTÓK

Szerdán a szegedi mentőállomáson Háló Pál, a Szeged Első Lions Club alelnöke 500 ezer forint gyorssegélyt nyújtott át Pintér Sándornak, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratórium elnökének.

A most kapott pénzből a koraszülött mentés decemberi kiadásaik egy részét fedezik.

Pintér Sándor

elmondta: most elkél a segítség, hiszen egy minisztériumi döntés értelmében az ország valamennyi újszülött- és koraszülöttmentéssel foglalkozó szervezete csupán az eddig utalt összeg felét kapja meg januárban és februárban (a szegedieknek erre a két hónapra további 8 millió forintot kell előteremteniük). „Először a múlt évben a Klauzál téren szerveztünk adománygyűjtő akciót azért, hogy a mentő naponta indulhasson a segítségre szoruló kicsikért. Idén novemberben jótékonysági koncertünk 1 millió forintos bevételét adtuk át az alapítvány képviselőjének, karácsony előtti napokban pedig az Árkád bevásárlóközpontban gyűjtöttünk adományokat hasonló értékben, hogy ezzel is támogassuk a koraszülöttmentést. Szeged Első Lions Club ezekkel az akcióival több millió forinttal járult hozzá eddig az alapítvány működéséhez” – emelte ki

Háló Pál

, majd hozzátette, hogy adományukkal fel szeretnék hívni a szegediek figyelmét a koraszülöttmentés helyzetére, és várják a további adományokat. A polgárok a 30/932-3459-es telefonszámon érdeklődhetnek, vagy az alapítvány számlaszámára utalhatják felajánlásaikat: 11735067-20036634.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.