Közélet

Erdő Péter bíboros ünnepi éjféli szentmisét mutat be Budapesten

Erdő Péter bíboros ünnepi éjféli szentmisét mutat be Budapesten

2011. december 24., szombat
Erdő Péter bíboros ünnepi éjféli szentmisét mutat be Budapesten

Karácsony alkalmából ma éjféli szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a budapesti Szent István-bazilikában, Paskai László bíboros, nyugalmazott érsek pedig az esztergomi bazilikában.

Erdő Péter

december 25-én, vasárnap 10 óra 30 perckor tart ünnepi szentmisét az esztergomi bazilikában. A bíboros az MTI-nek karácsony alkalmából adott interjúban kiemelte, hogy a karácsonyi ünneplés mindig is a családi meghittség legnagyobb napja volt, ez a legszebb alkalom a családi együttlétre. Mint mondta, karácsonykor azt is ünnepeljük, hogy Isten állást foglalt a család mellett. Jézus szegénynek született, egy elnyomott, kis nemzet fiaként, lemondott arról, hogy kényelmes körülmények között nevelkedjen, arról azonban nem mondott le, hogy családban nőjön fel - tette hozzá az esztergom-budapesti érsek. Erdő Péter úgy fogalmazott: "Isten értékítélete szerint tehát a család hozzátartozik az emberiséghez. Ma már egyre jobban kimutatják azt, hogy a közösségi viselkedés értékeit leginkább a családban tudjuk elsajátítani, a szolidaritást, az egymásra való odafigyelést, egymás szeretetét, segítését, megértését."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.