Bulvár

Digitális naplókká válnak a Facebook-profilok

Digitális naplókká válnak a Facebook-profilok

2011. december 16., péntek
Digitális naplókká válnak a Facebook-profilok

Elindult a Facebook-profilok digitális naplóvá alakítása: a hagyományos adatlapokat felváltó Timeline - magyarul idővonal - időrendben fogja megjeleníteni a felhasználók élményeit, képeit és a bejegyzéseket.

A közösségi portál a szeptember végén tartott F8 fejlesztői konferencián mutatta be az interaktív digitális naplót, amely számtalan új, köztük a felhasználók zene-, film-, könyv- és hírmegosztását is lehetővé tevő szolgáltatással együtt vált elérhető csütörtöktől a portál több mint 800 millió felhasználója számára. "A Timeline lehetővé teszi, hogy könnyen áttekintsd az általad megosztott tartalmakat, és összegyűjtsd a számodra legfontosabb pillanatokat" - írták a fejlesztők egy bejegyzésben. "Lehetővé teszi, hogy új élményeket osszál meg, például a zenét, amelyet éppen hallgatsz, vagy a lefutott kilométerek számát" - emelték ki. A Timeline a feltöltés idejéhez igazodva rendezi sorrendbe a tartalmakat, lehetővé téve a felhasználóknak és ismerőseiknek, hogy visszakeressenek bizonyos eseményeket, emlékezetes pillanatokat és döntő jelentőségű kommentváltásokat. Aktiválás után a felhasználóknak egy hetük lesz, hogy alaposan áttekintsék és megszerkesszék a digitális naplójukat, mielőtt az a többiek számára is láthatóvá válik. "A Timeline lesz az új profil, de a képek és az események ugyanúgy megmaradnak" - írta a portál. A felhasználók szabályozhatják az új adatlapon megjelenő tartalmat, és azt, hogy mely ismerőseik láthatják az általuk készített bejegyzéseket. A Facebook elkészítette a Timeline okostelefonra és táblagépre szabott változatát, amely az androidos készülékeken elérhető. "A mobilverzió a felhasználó egyedi borítóképével kezdődik, majd lefelé pörgetve megjelennek a bejegyzések, képek, események, egészen az illető születésének pillanatáig" - magyarázta

Mick Johnson

, a közösségi portál munkatársa egy bejegyzésben. A Facebook személyi adatok védelmével foglalkozó cégekkel együttműködve fejlesztette ki a Timeline-t, amelyen a felhasználók egyszerűen ellenőrizhetik, hogy kivel, milyen információkat osztanak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.