Közélet

Biztonságosabbak a szórakozóhelyek

Biztonságosabbak a szórakozóhelyek

2011. december 17., szombat
Biztonságosabbak a szórakozóhelyek

Csökkent a szórakozóhelyeken a tűzvédelmi hiányosságok, szabálytalanságok száma az ellenőrzések tapasztalata alapján - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombaton az MTI-t.

A tűzoltóságok a szeptember-novemberi időszakban országosan 136, az év eleje óta pedig 2200 tűzvédelmi ellenőrzést hajtottak végre zenés, táncos szórakozóhelyeken a rendezvények biztonságosabbá tétele érdekében. Az őszi akciók során a legtöbb esetben a korábban feltárt hiányosságok megszüntetését vizsgálták. Ezeken az utóellenőrzéseken kilenc bírságot szabtak ki, egy szabálysértési feljelentést tettek, egy szórakozóhelyet pedig bezárattak, mert a kiürítést közvetlenül akadályozó hiányosságot találtak a tűzoltók. A leggyakoribb feltárt szabálytalanságok között említi a közlemény, hogy hiányos volt a biztonsági jelek elhelyezése, a tűzvédelmi szabályzat nem a naprakész állapotokat tükrözte, illetve egyes esetekben kismértékű létszámtúllépést tapasztaltak a szakemberek. Az Országgyűlés márciusban döntött a tűzvédelmi ellenőrzések szigorításáról a West Balkán nevű fővárosi szórakozóhelyen történt januári tragédia hatására. A Nyugati téri szórakozóhelyről kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét január 15-én. A kormány a történtekre reagálva hatósági engedélyhez kötötte a háromszáz résztvevősnél nagyobb beltéri, illetve az ezer látogatónál többet fogadó kültéri rendezvények szervezését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.