Közélet

Adventi Kavalkád: Ahol jó adni, ahol jó kapni! + FOTÓK, VIDEÓ

Adventi Kavalkád: Ahol jó adni, ahol jó kapni! + FOTÓK, VIDEÓ

2011. december 11., vasárnap
Adventi Kavalkád: Ahol jó adni, ahol jó kapni! + FOTÓK, VIDEÓ

A Dugonics téri faházikóban, a Városkép Kft. támogatásával a Karitáció Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Adventi Kavalkádja fogadja az érdeklődőket egészen december 24-ig, ahol adok-kapok adománygyűjtő és -osztó pont révén könyveket, játékokat várnak a szervezők a rászorulók megsegítésére.

A helyszínen az „Adj egy könyvet karácsonyra!" akció révén 1-1 könyv leadására is mód van, az Orpheus Állatvédő Egyesület „Kutyakarácsony.hu" rendezvényének gyűjtőpontja pedig a gazdátlan állatok számára gyűjt itató-etető tálakat, tápot, kutyaházat és meleg plédet, takarót. De nem csak hozni lehet, aki úgy érzi, hogy rászorulóként kapni szeretne, a Dugonics téri alapítványi helyszínen fel lehet iratkozni támogatásért, illetve karácsonyi ajándékért, élelmiszer-adományért is. A szervezetek munkatársai azt szeretnék, ha az ünnepek közeledtével örömteli pillanatokat tudnának szerezni ezeknek az embereknek, illetve az Orpheus Kutyakarácsony akciója az utcára dobott gazdátlan állatokon segít úgy, hogy gyűjtést szervez a számukra, intézi a megmentett kutyusok örökbefogadását, továbbá síkra száll a tartási körülmények javításáért. A Dugonics téren december 24-ig naponta 11-től 16 óráig leadható az állatvédelmi szervezet adománygyűjtő pontján az állatbarátok által a gazdátlan állatok megsegítése céljából felajánlott állateledel vagy eszközadomány. Az Orpheus Állatvédő Egyesület által megmentett állatok örökbefogadását és tartási körülményeinek javítását segíti a

www.kutyakaracsony.hu

decemberben.

Mit vár az állatmentő Kutyakarácsony segítőprogram? Nagy hasznát veszi az állatvédelmi telep egy jó kutyaháznak, itató-etető tálnak, pamut rongynak, eledelnek, még működő fűtőtestnek, és egyéb hasznos dolgoknak is. Az „Állatvédelmi Segélyalap" számlaszáma, ahova minden OTP-bankban történhet életmentő támogatás befizetése: 11735005-20553627 (a közleménybe kérik beírni, hogy „kutyakarácsony"). A Mátrix és a Karitáció Alapítvány munkatársai november 25-én települtek ki a Dugonics téri faházikóba, ahol a múlt hét végén mikuláscsomagokat osztottak a szegényebb sorsú családok gyermekeinek, a védőnőknek, iskoláknak és óvodáknak pedig kuponokat adtak, hiszen ők tudják, ki a leginkább rászoruló. A Mátrix Alapítvány munkatársa, Dudás Zsanett, aki a másik két szervezetnél is önkénteskedik, elmondta, az akció december 24-éig tart, az utolsó néhány napot pedig arra szeretnék felhasználni, hogy az ajándékcsomagokat mindenképpen a legjobb helyre juttassák el. Az adakozók közül sokan játékokat hoztak, de érkezett rengeteg könyvadomány is. Zsanett azt szeretné, ha minél többen minél változatosabb ajándékokat kaphatnának, hogy legyen a családoknak szánt csomagban élelmiszer – liszt, só, cukor, konzerv, rizs, tészta – is, sőt egyeseknek még bébiétel is jut. A mátrixosok a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen november 24-én és 25-én a móravárosi Tescóban élelmiszergyűjtő akciót szerveztek, amelyen rengeteg adomány (mintegy 500 kiló) gyűlt össze, amit szeretnék mielőbb, még karácsony előtt eljuttatni a rászorulókhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.