Gazdaság

A nemzeti vagyonról folytatódik a vita a parlamentben

A nemzeti vagyonról folytatódik a vita a parlamentben

2011. december 14., szerda
A nemzeti vagyonról folytatódik a vita a parlamentben

Az Országgyűlés mai ülésnapján összesen nyolc törvényjavaslat vitája szerepel, amelyek együttes maximális időkerete több mint 34 óra. A képviselők egyebek mellett szólhatnak a nemzeti vagyonról, a képviselői fizetésekről, illetve a titkosszolgálati változtatásokat is tartalmazó egyes rendészeti tárgyú törvénymódosításokról.

A ülés reggel nyolc órakor, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvényjavaslat részletes vitájával kezdődik, amit az egyes rendvédelmi tárgyú törvényváltoztatáshoz benyújtott módosító javaslatok tárgyalása követ. Utóbbi,

Pintér Sándor

belügyminiszter által jegyzett előterjesztésen

Kövér László

is változtatna. Az Országgyűlés fideszes elnöke, volt titkosszolgálati miniszter az eredeti javaslattal ellentétben nem tenné lehetővé a nemzetbiztonsági szolgálat jogállást a tervezett új szervezetnek, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központnak (NIBEK). Ezt követően a családok védelméről szóló kereszténydemokrata javaslat részletes vitájára kerülhet sor, így várhatóan szóba kerül az a fideszes kezdeményezés is, amely szülői felügyelet alá korlátozná a kiskorúak éjszakai szabadtéri időtöltését. A nap hátralévő részében a képviselői javadalmazásról, illetve a nemzeti vagyonról szóló javaslatok heves vitájára is számítani lehet. Az Országgyűlés ülése a víziközmű-szolgáltatásról, a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló indítványok tárgyalásával érhet véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.