Egyház

A dómban ért véget a Család Éve + FOTÓK

A dómban ért véget a Család Éve + FOTÓK

2011. december 31., szombat
A dómban ért véget a Család Éve + FOTÓK

Miközben a védett állataink élőhelyét óvjuk, az emberét pusztítjuk, a józan ész útjára a családok vezethetnek – erről Kiss-Rigó László beszélt a Család Évét záró szentmisén péntek este a dómban.

A püspöki kar a család évének nyilvánította a 2011-es esztendőt, amely 2010. december 26-án kezdődött és 2011-ben a Szent Család Vasárnapján, december 30-án

ért véget.

Az egyházmegyék, az egyes plébániák, a szerzetesrendek, a különböző mozgalmak a maguk lehetőségei szerint igyekeztek az egész év folyamán még többet tenni a családokért. A Család Éve Szegeden szentmisével zárult, melyet

Kiss-Rigó László

Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke celebrált a fogadalmi templomban. „A teológia úgy fogalmaz, hogy

Jézus

születésével Isten megtestesült, emberi testet, természetet vett magára, eggyé vált velünk. Megszentelte az életet, annak minden mozzanatát, így azt is, mikor egy nő és egy férfi egy életre szövetséget köt, és gyermekeket nevel fel” – mondta el beszédében a püspök, aki kitért arra is, hogy a Szent Család nem pusztán attól szent, hogy Isten fiát nevelte, hanem attól, hogy minden megpróbáltatás ellenére is végig hűek maradtak hitükhöz, az Úrhoz. Akkor is, mikor a gyermek életére törtek, mikor egzisztenciális válságba sodródtak, menekültek, száműzetésben éltek. A mai korra tekintve Kiss-Rigó László kifejtette azt is, hogy a családok manapság kiemelt szerephez juthatnak az emberiség jobbá tételében. „Ma olyan világot élünk, ahol úgy tűnik néha, mintha a józan ész szabadságra menne. A természetvédelem nevében nagy erőkkel óvjuk meg a veszélyeztetett állatok élőhelyét a maga érintetlenségében, miközben az ember születésének környezetét romboljunk, önpusztítást végzünk” – emelte ki. Végül arra biztatta a hívőket a püspök, hogy bármilyen nehéz helyzetbe is kerüljön a családunk – hiszen előfordulnak válságok, tragédiák is –, vészeljük át hűséges, erős hittel, és boldogságba vezethetjük végül szeretteinket. A mise végén a résztvevő családok mindegyikét megáldotta a püspök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.