Kultúra

Tizenötezredik látogatóját fogadta Csontváry + FOTÓK

Tizenötezredik látogatóját fogadta Csontváry + FOTÓK

2011. december 1., csütörtök
Tizenötezredik látogatóját fogadta Csontváry + FOTÓK

Csütörtök kora délután fogadta tizenötezredik látogatóját a Móra Ferenc Múzeum Csontváry-kiállítása. A december 12-ig megtekinthető tárlat advent alkalmából kedvezményes belépőjeggyel várja az érdeklődőket.

A Szegedi Ipari és Szolgáltató Szakképző Iskola Déri Miksa Tagintézményének 9.D osztályos tanulója,

Kozma Csaba

volt a 15 ezredik látogatója a Móra Ferenc Múzeumban október közepén nyílt Csontváry-kiállításnak. A múzeum ez alkalomból ajándékcsomaggal kedveskedett a 15 éves diáknak, aki osztálytársaival első ízben tekinthette meg a "napút-festő" leghíresebb műveit.

A múzeum egyik legsikeresebb kiállítása

"Másfél hét van még a kiállításból, mi pedig bízunk benne, hogy 20 ezer fölé fog menni a látogatószám. Ezzel minden idők egyik legnagyobb kiállítása lehet a Csontváry-tárlat, de mindenképpen be fog kerülni a múzeumtörténetbe" - mondta

Medgyesi Konstantin

, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense, aki kiemelte: nem sok helyen lehetett eddig ezeket a képeket megtekinteni. "Ez a kollekció nagyon ritkán mozog. Az 1973-as kiállítása óta csak 1994-ben ment el Stockholmba, Münchenbe, valamint Budapestre, illetve tavaly Isztambulban is bemutatták.

Victor Vasarely

emlékkiállításának sikerült elérni a húszezer fős látogatottságot, bízunk benne, hogy legalább ekkora sikert érhetünk majd el Csontváry műveivel is" - tette hozzá Medgyesi Konstantin.

Kozma Csaba, a szerencsés 15 ezredik látogató egy könyveket, kulcstartót és képeslapot tartalmazó ajándékcsomagot vehetett át

Fogas Ottótól

, a megyei múzeumigazgatótól. Mint elmondta, többször is járt már a Móra Ferenc Múzeum kiállításain, főként az iskola szervezésében, de szüleivel is ellátogatott már ide. Csontváry képeit azonban első ízben tekintette meg a diák, akinek leginkább a Magányos cédrus című festmény tetszett. A múzeum nem csak a 15 ezredik látogatónak tartogatott ajándékot: advent alkalmából kedvezményes jeggyel tekintheti meg minden érdeklődő a december 12-ig tartó kiállítást. A teljes árú belépőjegy 990 forintba, a családi jegy – mellyel két szülő és három gyermek léphet be – pedig 1990 forintba kerül. Az adventi akcióval a múzeum célja, hogy azok is részesei lehessenek a Csontváry-élménynek, akik eddig anyagi okok miatt nem tudták megtekinteni a tárlatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.