Kultúra

Zsigmond Vilmos életműdíjat kapott a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

Zsigmond Vilmos életműdíjat kapott a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

2011. november 13., vasárnap
Zsigmond Vilmos életműdíjat kapott a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr kapta idén a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált rendező Bunyik Entertainment életműdíját, amelyet kimagasló magyar származású amerikai filmes személyiségeknek ítélnek oda.

A díjat a 11. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál alkalmából a Los Angeles-i magyar főkonzulátuson rendezett fogadás keretében adták át szombaton.

Bokor Balázs

nagykövet, Los Angeles-i főkonzul a díjátadás kapcsán hangsúlyozta, hogy nagyon fontos értékeink megőrzése során figyelmet fordítani azokra a kimagaslóan fontos magyar származású személyiségekre, akik magyarságuk megőrzését prioritásnak tartják.

Zsigmond Vilmos

az életműdíj átvételekor kiemelte, hogy szakmai karrierje során is mindig büszke volt magyarságára - olvasható a Los Angeles-i magyar főkonzulátus által az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben. A fesztivál idei programja november 9-én kezdődött meg. Az első két napon

Elek Judit

Visszatérés című,

Rudolf Péter

Üvegtigris 3 című filmjét,

Havasi Balázs

koncertfilmjét és

Káel Csaba

Bánk bán operafilmjét mutatták be. A kilencnapos program során bemutatásra kerül 24 játékfilm és 10 dokumentum, illetve rövidfilm. A fesztivál díszvendége

Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter volt, aki hivatalos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államok nyugati partján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.