Közélet

Vona Gábor szerint a kormány megbukott

Vona Gábor szerint a kormány megbukott

2011. november 18., péntek
Vona Gábor szerint a kormány megbukott

A Jobbik elnöke szerint a kormány azzal, hogy "visszakuncsorgott az IMF-hez" tulajdonképpen megbukott, le kellene mondania és új választásokat kellene tartani - jelentette ki Vona Gábor pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a kormány által hangsúlyozott "új típusú együttműködés" csak a "szokásos kormányzati szómágia része, hiszen a nyúl és a farkas esetében nem lehet új típusú együttműködésről beszélni".

Vona Gábor

szerint nem pusztán az Orbán-kormány bukott meg, hanem az elmúlt 22 év politikai gyakorlata is, amely "ebbe az adósságspirálba kergette az országot". A Jobbik elnöke szerint pártja az egyetlen, amely nem fogadja el a nemzetközi pénzügyi elvárásokat, hiszen még az MSZP és az LMP is üdvözölte az IMF-el való együttműködés hírét. Hangsúlyozta: a megállapodás tulajdonképpen újabb hitelkeretet jelent majd, amit a kormány az ország jelenlegi helyzetében le is hív és ezért cserébe pedig újabb megszorításokat vezet majd be. "Az IMF diktálni fogja a politikai folyamatokat, cserébe esetleg kommunikációs paktumot köt, hogy a kommunikációs vereségtől megkímélje a kormányt" - fogalmazott Vona Gábor. Az ellenzéki politikus szerint a megállapodás hatására egyedül a bankok és a multik lélegezhetnek fel, hiszen ezután szó sem lehet a végtörlesztés bővítéséről, vagy a devizahitelesek tovább segítéséről. Vona Gábor szerint ez az együttműködési szándék azt is jelenti, hogy az elmúlt másfél év áldozatvállalásai értelmetlenek voltak és bebizonyították, hogy az államadósság visszafizethetetlen, éppen ezért a Jobbik továbbra is az újratárgyalását követeli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.