Sport

Vízilabda: Universitas-rajt az Eger ellen

Vízilabda: Universitas-rajt az Eger ellen

2011. november 4., péntek
Vízilabda: Universitas-rajt az Eger ellen

A múlt hét végi magyarkupa-selejtezők után szombaton az élvonalbeli bajnokságot is elkezdi a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas női vízilabdacsapata. A nyitányon rögtön az Eger együttesét fogadják Lakó Gábor tanítványai.

Az előző bajnokság bronzcsatájával kezdődik a női vízilabda OB I 2011-2012-es idénye, hiszen a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas együttese a ZF-Eger csapatát fogadja. Bár a szegediek soraiban nagy változások történtek a nyáron nem mondhatjuk, hogy a két együttes nem ismeri egymást, hiszen a bajnoki küzdelmeken kívül a két gárda a felkészülések során is többször találkozott már és edzett együtt. Az elmúlt szezonban az alapszakaszban egy döntetlen (14-14), a középszakaszban egy vereség (4-10) és egy győzelem (11-9), a bronzcsatában pedig három vereség (8-15, 13-14, 9-11) volt a szegediek mérlege

Kelemen Attila együttesével

szemben. A jelenlegi Universitas azonban már nem a tavalyi, mint tudjuk, így kétségtelenül bravúrnak számítana a hazai győzelem a szombat délután 16 órakor az újszegedi sportuszodában kezdődő bajnoki rajton.

Online

Szombaton 16 órától folyamatosan frissülő, szöveges, élő közvetítés formájában számolunk be az Universitas bajnoki rajtjáról az Eger ellen. Szurkoljanak velünk!

A két gárda legutóbb épp előző hétvégén a magyar kupa selejtezőiben csapott össze Szentesen, a hevesiek sima, 15-7-es győzelmet arattak Dalmády Szandráék felett, végül a tavalyi kupaezüstös alakulat három vereséggel a halálcsoport negyedik helyén végzett, nem jutva tovább a kiírásban, jóllehet meccsről meccsre egyre jobban összeállt Lakó Gábor megifjodott alakulata, a Szentes elleni megyei rangadó kimondottan szoros végeredménnyel zárult a másik két találkozóhoz képest. "Kezdünk belejönni a játékba ezzel a megújult csapattal is. Ragyogó felkészülés volt a három komoly ellenféllel szembeni kupaselejtező a bajnokságra, ahogyan az Egernek is a már korábbi ittléte és az edzőmeccseink velük. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk velük, mindig számíthatunk rájuk ha segítség kell a felkészülésben. Nekik külön gratulálok a bravúros továbbjutáshoz, hogy egy szoros meccsen le tudták gyűrni a Dunaújvárost" - mondta el a tréner a SZEGEDma.hu-nak.

A női vízilabda OB I 1. fordulójának programja:

Héraklész I. Utánpótlás-válogatott - Hungerit-MetalCom Szentesi VK

szombat 10 óra

Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Universitas - ZF-Eger

szombat 16 óra

(Vezeti: Vogel, Bors) Dunaújvárosi Főiskola-DVCSH-Corner Ékszer - Honvéd ELTE POLO

szombat 17 óra

Szabadnapos: BVSC-Zugló

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.