Sport

Vízilabda: szerdán hősök csatája a BL-ben

Vízilabda: szerdán hősök csatája a BL-ben

2011. november 8., kedd
Vízilabda: szerdán hősök csatája a BL-ben

Szerda este a belgrádi hősök az újszegedi sportuszodában az egri hősök kései utódait fogadják - ismét az Eger látogat a Szeged Betonhoz, ezúttal nem a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában.

A Partizan Beograd együttesét levadászó Vincze-legénységnek minden oka megvan, hogy önbizalommal telve fogadja a legendás Gerendás György-féle alakulatot. Először is, a Szeged Beton idegenben győzte le azt az ellenfelet az idei BL-sorozatban, akinél - papíron - erősebb alakulat elvileg nincs (gyakorlatilag a Pro Recco épp a Partizan "kárára" erősödött). Másodszor, a bajnokságban idelátogató Eger 7-5-ös vereséget szenvedett Török Béláéktól. Harmadszor, a csapat Vincze Balázs vezetőedző irányítása alatt még nem szenvedett vereséget, s döntetlent is mindössze kettőt játszott, egyet a BL-sorozat elején a Posillipóval, egyet pedig a bajnokságban a Szolnok otthonában - a többi kis túlzással diadalmenet nemzetközi és hazai porondon. Negyedszer pedig, mert ez a Beton egész egyszerűen jobb, mint a jelenlegi Eger...

Online

A Szeged Beton - Eger férfi vízilabda-mérkőzésről folyamatosan frissülő, szöveges, online tudósítás formájában számolunk be, itt, a SZEGEDma.hu-n, november 9-én szerdán 18 órától. Szurkoljanak velünk!

No, az utóbbi, persze meglehetősen szubjektív véleménynyilvánítás, s tudjuk, hogy az effajta elbizakodottság a szegedi fiúkra nem jellemző. "A Partizan elleni találkozóhoz hasonlóan nehéz meccsre számítok. Belgrádi diadalunkat feldolgoztuk, tovább léptünk, hiszen még nagyon sok dolgunk van" - mondta el portálunknak Baksa László, a Szeged Beton válogatott kapusa. "Az Eger nyomás alatt van, ha a továbbiakban szeretnének kalkulálni a továbbjutással, akkor ez is egy olyan idegenbeli meccsük lesz, amit hozniuk kellene a hazaiakkal együtt. A Vasastól már kikaptak az előző körben, így nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha megverjük őket. A szerdai mérkőzés óriási derbi lesz, akárcsak a Vasas és a Partizan meccse, hiszen, ha nyer a Vasas és mi is, akkor két hatpontos, és két nulla pontos csapat lesz a csoportban két forduló után, ráadásul jó esélyünk lesz arra, hogy két magyar csapat jusson tovább" - tette hozzá a hálóőr. Komoly tétje van tehát az összecsapásnak, s amennyiben ezt a mérkőzését is behúzza a Tisza-parti alakulat, úgy egyre komolyabb esélye lesz a magyar szempontból nézve halálcsoportból való továnnjutásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.