Sport

Vízilabda: a friss kupagyőztest fogadja az Universitas

Vízilabda: a friss kupagyőztest fogadja az Universitas

2011. november 15., kedd
Vízilabda: a friss kupagyőztest fogadja az Universitas

Komoly megmérettetés vár szerda este 19 órától a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas OB I-es női vízilabdacsapatára: a friss kupagyőztes, a döntőben a címvédő Szentest legyőző BVSC érkezik az újszegedi sportuszodába.

Már a 3. forduló következik a női vízilabda OB I-ben, ahol a tavalyi 4. helyezett Universitas a frissen magyar kupát nyert BVSC-Zugló Diapolo együttesét fogadja. Az elmúlt szezonban a két gárda többször is megmérkőzött egymással, hazai környezetben mindig győzni tudott a Szeged. Azóta azonban már a válogatott center

Tóth Ildikó

épp a szerdai ellenfélnél folytatja,

Drávucz Rita

pedig visszatért Olaszországba, hogy Európa csúcsára segítse a Pro Recco női együttesét. A Szőnyi útiakhoz ráadásul januárban visszatért az ugyancsak válogatott

Tomaskovics Eszter

is. Erős csapat lett tehát a zuglóiakból, de igazi erejüket a hétvégi magyar kupa döntőjében mutatták meg, ahol három gólos hátrányból felállva is nyerni tudtak a Hungerit-UNI-Épszer Szentes címvédő alakulata ellen 9-8-ra.

Online

Az Universitas - BVSC találkozóról a SZEGEDma.hu-n folyamatosan frissülő, online, szöveges tudósításban számolunk be szerdán este 19 órától. Szurkoljanak velünk a szegedi lányok sikeréért!

Lakó Gábor

tanítványai eddig két fordulót játszottak le a hét csapatos bajnokság őszi idényében, az 1. fordulóban hazai medencében 15-8-as vereséget szenvedtek az Egertől, majd a folytatásban idegenben 14-12-re diadalmaskodtak a Honvéd lányai ellen.

Petrovics Mátyás

korábbi szövetségi kapitány együttese a nyitányon szabadnapos volt, majd múlt héten hazai medencében sima 12-8-as vereséggel indított a bajnok Dunaújvárossal szemben. "Egy jó formában lévő sikeres BVSC látogat hozzánk, telve motivációval. Az lesz a feladatunk, hogy ezt a lendületet megtörjük és végig partiban maradjunk velük, akkor bármi megtörténhet. Lássuk be, nem ők voltak a magyar kupa esélyesei, mégis megmutatták, tudnak összeszedetten, jól játszani, mi is hasonlóra törekszünk. A kupadöntőre nagyon összeszedték magukat és bravúros győzelmet arattak, most mi igyekszünk ugyanezt megtenni" - mondat el portálunknak Lakó Gábor az Universitas vezetőedzője. "Itt is megragadom az alkalmat, hogy az egész csapat nevében gratuláljak a Szeged Betonnak és

Vincze Balázs

kollégámnak a kupagyőzelemhez. A lányok nagyon szorítottak a fiúknak, magam a helyszínen izgultam végig a döntőt" - tette hozzá a tréner elismerő szavait. Jó hír a szegedieknél, hogy mindenki egészséges a csapatból, ráadásul megérkezett az engedély a nemzetközi szövetségtől, így nem kell várni tavaszig a két korábban beharangozott pólóshölgy, az egyaránt szentesi nevelésű

Brezovai Dorottya

és

Szabó Xénia

bemutatkozására, a kupagyőztes ellen már ők is vízbe szállnak. A két rutinos vízilabdázó korábban a bolgár bajnokságban játszott, ám szerdától már hivatalosan is az Universitas sorait fogják erősíteni. A mérkőzést 19 órától rendezik az újszegedi sportuszodában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.