Egyetem

Pocsai: "Az oktatás hosszú távú befektetés" + VIDEÓ

Pocsai: "Az oktatás hosszú távú befektetés" + VIDEÓ

2011. november 13., vasárnap
Pocsai: "Az oktatás hosszú távú befektetés" + VIDEÓ

A pedagógusállások 20 százalékának megszűnéséről beszélt a napokban Kozma József, az MSZP szegedi elnöke. Pocsai Blanka Fidesz-KDNP-s képviselő szerint viszont egyáltalán nem szerencsés riogatni a tanárokat, hiszen még el sem fogadták a törvénytervezetet.

„A pedagógusok kis félelemmel tekintenek az elfogadás előtt álló köznevelési törvényre” – ezt tapasztalja

Pocsai Blanka

is. Az oktatási bizottság elnöke a Telin TV-nek adott telefonos interjújában kifejtette, ennek a félelemnek a legfőbb oka, hogy a gyakori politikai változások következtében elég sűrűn történnek változások a közoktatásban. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő hangsúlyozta, az oktatás hosszú távú befektetés, így az adott változtatások következményei is csak hosszú távon hoznak eredményt. Éppen ezért nem tartja szerencsésnek, hogy az MSZP szegedi elnöke,

Kozma József

pedagógus-elbocsátásokkal riogat, illetve kritizálja az egész napos iskola rendszerét, miközben még nincs elfogadva a törvénytervezet. Pocsai Blanka úgy látja, a napi gyakorlat hozta a tervezett változtatásokat. Az egész napos iskola rendszerét például sokan támogatják, hiszen a szülők jól tudják, sok időt és pénzt lehet azzal spórolni, ha délutánonként az iskolában tartják meg a sport- és egyéb, esetleg felzárkóztató foglalkozásokat. Az oktatási bizottság elnöke hozzátette, nem lehet tudni hány olyan gyerek lesz, akinek a szülei igénylik a délutáni foglalkozást vagy felzárkóztatást. Azt is figyelembe kell venni, hogy az adott intézménynek milyen a szakos ellátottsága, kik azok a pedagógusok, akik a délutáni foglalkozásokban részt vesznek. Pocsai Blanka épp ezért hangsúlyozza, hogy majd a gyakorlatban dől el, hogy helyesek-e ezek az elképzelések.

Hallgassa meg a Telin TV interjúját!

(Szeged Ma hírműsor a Telin TV-ben minden hétköznap este 18 órakor, ismétlés 20 és 22 órakor.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.