Közélet

Passzív házra gyűjt a Jobb velünk a világ! jótékonysági koncert

Passzív házra gyűjt a Jobb velünk a világ! jótékonysági koncert

2011. november 13., vasárnap
Passzív házra gyűjt a Jobb velünk a világ! jótékonysági koncert

Passzívházként működő lakóotthon épül sérült embereknek a Papp László Budapest Sportarénában vasárnap rendezett Jobb velünk a világ! című jótékonysági koncert bevételeiből. Az eseményen a többi között Hobo és bandája, a Misztrál, az Ismerős Arcok és a Nemadomfel Együttes lépett fel.

Újra itt vagyunk és ismét elmondjuk: mi nem adjuk fel! - mondta

Schmitt Pál

köztársasági elnök megnyitó beszédében, hozzáfűzve: "jó érzés itt lenni." Felhívta a figyelmet arra, hogy évről évre "gyarapszik a közönség", és a Rotary Club magyarországi szervezete 2008 óta az egyik legnagyobb támogatója a rendezvénynek. Ezen kívül Óbuda és Újbuda telek felajánlásával, további önkormányzatok pedig jegyvásárlással támogatják a koncertet. Az érdeklődők 14 órától megváltozott munkaképességű emberek által készített termékeket vásárolhattak. A civil vásáron - melyet Schmitt Pál köztársasági elnök és felesége is megtekintett - közel húsz szervezet árult egyebek mellett gyertyákat, képeslapokat, lakás-kiegészítőket és kézi csomózású szőnyeget. Az eseményen a felsorolt együtteseken kívül fellépett még a Nemadomfel Tánckar, a Salsa Picante, a Coincidance, a Step and Roll Duo, a Gördülő Tánccsoport, valamint a Napsugár Anna és a Zenei Jeltáncművészeti Társulat. Krizbai Teca előadta a Nemadomfel Együttes a Lelked másik oldalán című dalát is, Hobo egy sérült fiatalemberrel, Színai Tamással közösen énekelte el a Ki vagyok én? című számot. A Jobb velünk a világ! koncerteket záró Soha nem adjuk fel című dalt a fellépő zenekarok saját, általuk írt strófával egészítették ki. A korábbi tájékoztatás szerint nyolc budapesti kerület és a fővárosi önkormányzat is támogatta a jótékonysági koncertet: Óbuda és Újbuda önkormányzata után Terézváros, Kispest, Csepel, Ferencváros, Zugló és Kőbánya vezetése jegyeket vásárolt, amelyeket a kerületek nagycsaládos vagy hátrányos helyzetű lakosainak ajánlottak fel. A Fővárosi Önkormányzat és Dabas pénzadománnyal támogatta a rendezvény célját, azaz a fogyatékkal élők számára épülő környezettudatos lakóotthon megépülését. A tavalyi és az idei koncert bevételét is arra fordítják, hogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának felajánlásával a főváros III. kerületében létrehozzák Magyarország első passzívházként működő közintézményét. A lakóotthon 8-10 személynek állandó, 4 fő részére átmeneti lakóhelyül szolgálna. Tavaly több mint 16 millió forint gyűlt össze a koncerten. A Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertsorozat 2008-ban indult útjára a sérült fiatalokból álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére. Abban az évben a

Böjte Csaba

ferences rendi szerzetes által gondozott árva gyerekeken segítettek a bevétellel, a következő évben pedig Szendrőládon építették fel a családi napközivel ellátott Nemadomfel Házat hátrányos helyzetű gyerekeknek. A tavalyi és az idei koncert bevételével lakóotthont szeretnének létesíteni fogyatékkal élő fiataloknak, hogy önállóan, emberhez méltó körülmények között élhessenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.