Sport

Múltidéző: harmincadszor meccselünk az Egerrel

Múltidéző: harmincadszor meccselünk az Egerrel

2011. november 10., csütörtök
Múltidéző: harmincadszor meccselünk az Egerrel

A jelenlegi NB II Keleti csoportjában olyan párharcra kerül sor, nevezetesen az Egri FC elleni, amely óriási hagyományokra tekint vissza, hiszen a Heves megyeiek eddig pontosan 29 (!) bajnoki mérkőzést játszottak Szeged mindenkori legjobb csapatával - tudhattuk meg Vitos Györgytől, a Tisza-partiak örökös krónikásától.

Érdekesség, hogy a legelső bajnoki meccsüket 45 esztendeje, az 1966. évi NB I/B-ben (akkor így nevezték a másodosztályt) játszották SZEAC - Egri Dózsa néven, és abban az évadban mindkétszer a Heves megyeiek győztek egyformán 1-0-ra, sőt, külön kuriózum volt, hogy ennek ellenére a SZEAC nyerte a bajnokságot, éppen az Eger előtt! Így mindketten följutottak az NB I-be, és az élvonalbeli premieren 2-1-es SZEAC-siker született, Egerben viszont megint 0-1-re végeztünk... Azóta a Tisza-partiak különféle neveken (SZEOL SC, SZEOL AK, Szeged SC, Szeged FC, újra SZEAC, Szeged-Dorozsma, Szeged LC) 4 NB I-es és éppen 25 másodosztályú (NB II-es, illetve NB I/B-s) bajnokit vívtak az egriekkel, és az eddigi 29 bajnoki meccsükön pozitív a mieink mérlege: 14 győzelem, 3 döntetlen, 12 vereség, 51-40-es összesített gólkülönbséggel! Az viszont sajnálatos, hogy immár 13 éve nem találkozhattak bajnoki mérkőzésen, és az is meglepő, hogy legutóbbi 3 meccsüket egyaránt az egriek nyerték... 1998 őszén, a SZEAC megszűnésekor például 4-1-re nyertek a hevesiek otthonukban, és a szegedi visszavágóra már nem kerülhetett sor, mivel 1999 elején

Bereczk Imre

klubelnök visszaléptette az NB II-től a szegedi csapatot. Az meg külön kuriózum, hogy abból a gárdából mára mindössze

Magyar György

és

Kulacsik Tamás

maradt meg hírmondónak...

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.