Közélet

Modern ágyak és matracok szociális intézményeknek

Modern ágyak és matracok szociális intézményeknek

2011. november 17., csütörtök
Modern ágyak és matracok szociális intézményeknek

Mintegy száz, időseket és fogyatékossággal élőket ellátó szociális intézmény kap korszerű, elektromos motorral ellátott ágyakat és a felfekvéseket megelőző matracokat - közölte Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Szegeden.

A politikus elmondta: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az önkormányzati fenntartású intézmények számára írt ki pályázatot az ellátást és gondozást segítő eszközök beszerzésére, összesen 61 millió forint értékben. A korszerű elektromos emelővel felszerelt ágyak –, amelyek motorját a Szegedi Fegyház és Börtönben készítik a fogvatartottak – a gondozók számára teszik könnyebbé a betegek mozgatását. A matracok pedig megakadályozzák, hogy a magatehetetlen betegeknél vagy időseknél felfekvések alakuljanak ki – közölte az államtitkár. A pályázaton nyertes intézmények közül tizenkettő Csongrád megyében működik, ezek összesen 46 ágyat és 41 matracot kapnak tartós használatra – tette hozzá

Soltész Miklós

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.