Sport

Labdarúgás: Mindszenten sem termett babér az UTC-nek

Labdarúgás: Mindszenten sem termett babér az UTC-nek

2011. november 20., vasárnap
Labdarúgás: Mindszenten sem termett babér az UTC-nek

Nem futballozott rosszul az újszegedi alakulat, a hazaiak azonban sokkal jobban sáfárkodtak helyzeteikkel, így megérdemelten győztek.

A megyei I. osztály 15. fordulójában a hazai pályán magabiztos és acélos Mindszenthez látogatott az Ujszegedi TC. A találkozót a vendéglátók a tizedik, míg

Pálfy Zoltán

legényei a tizenhatodik, utolsó előtti helyről várták. Az UTC erősen tartalékos felállásban utazott a meccsre, több kulcsember is kiesett az ősz végére (lásd az edzői nyilatkozatot cikkünk végén). A látogatók gondjait tetézte, hogy rögtön az 1. percben hátrányba kerültek.

Baloghot

előzték meg a mindszentiek, akik remek labdával ugratták ki

Mihály Róbertet

. Ő a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd a hálóba gurított; 1-0. Ezt követően inkább az UTC igyekezett irányítani, nem roppantak össze hátrányba sem.

Tóth Csaba

együttese előtt is adódott lehetőség, az újszegediek azonban többet támadtak:

Bokányi

és

Kovács

puskázott el kisebb helyzeteket,

Gonda

és

Szabó L.

pedig pontrúgásokkal veszélyeztetett. Az első játékrészben azonban nem esett több gól. Az 58. percben zörgött ismét az UTC hálója:

Antal Sándor

érintés nélkül csavart be egy szögletet; 2-0. Még inkább rákapcsoltak ezt követően a látogatók, s a 60. percben sikerült is szépíteniük: egy kipattanót Gonda László vágott a kapuba; 2-1. Nyomás alá helyezte ellenfelét az újszegedi alakulat, nagy erőkkel rohamozott az egyenlítésért. Bokányi előtt adódtak helyzetek, Szabó távoli kísérletei riogatták

Molnár

kapust,

Bujdosó

pedig ígéretes akciókat fejezhetett be beadásokkal, ám nem összpontosítottak eléggé a Pálfy-tanítványok, hadilábon álltak a gólszerzéssel, az utolsó megoldásokba folyamatosan hiba csúszott. Aztán ismét érvényesült a labdarúgás örök törvényszerűsége. A 80. percben egy ügyesen belöbbölt mindszenti szabadrúgás

Orosz Ádámot

találta egyedül, aki köszönte szépen, biztos lábba értékesítette a ziccert, s döntötte el ezzel a meccset; 3-1. A 90. percben

Szecskó Tamás

tette fel a koronát a hazai sikerre: 4-1-re diadalmaskodott a Mindszent. Bartucz Márkék ezzel a győzelemmel biztosan előrelépnek a tabellán, hiszen már meg is előzték a szabadnapos Kiszombort. Jövő szombaton 13 órakor pedig rendkívül fontos meccs vár rájuk Csanádpalotán. Ha végre idegenben is megmutatnák tudásukat, a középmezőny élén zárhatnák az őszt. Az UTC ugyanebben az időpontban a Nagymágocs együttesét fogadja. Aligha kell különösebben elemezgetnünk, hogy milyen égetően szüksége lenne a csapatnak a három pontra - szeptember 4-e óta nyeretlenek Béryék, így pedig nehéz lesz elmozdulni az utolsó előtti helyről...

A megyei I. osztály 15. fordulójában:

Mindszent SE - Ujszegedi TC 4-1 (1-0).

Mindszent, 100 néző, vezette: Lászlai Róbert.

Mindszent:

Molnár M. - Terbán, Szabó B., Orosz, Szecskó, Mihály R., Muzsik (Galambosi), Bartucz (Csatlós), Nana (Rideg), Antal, Papp. Játékos-edző: Tóth Csaba.

UTC:

Béry - Balogh, Joó, Laudisz (Molnár S.), Szabó L., Szántó, Jaksa, Gonda, Bujdosó, Kovács, Bokányi. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Mihály R. (1'), Antal S. (58'), Orosz Á. (80'), Szecskó T. (90'), illetve Gonda L. (60') Tóth Csaba:

"Be kell valljam, 2-1-nél elég meleg lett a helyzet, de a végén szerencsére helyén volt a szívünk, s sima győzelmet arattunk. Az eredménnyel elégedett vagyok."

Pálfy Zoltán:

"Sajnos ismét előjött a régi formánk: szépen játszottunk, eljutottunk helyzetekig, ám azokat rendre elpuskáztuk, az ellenfél pedig legkisebb hibánkat is kegyetlenül megbüntette. Jó iramú, izgalmas találkozót veszítettünk el, melyen jól szórakozhattak a nézők - igaz, a végén mi már nem annyira... Szeretném kiemelni, a pályán és azon kívül is példásan sportszerű hangulatban telt a kilencven perc. Az az igazság, hogy elfogytunk az ősz végére. Több játékosom - így például Mazula Zoltán, Domonkos Sándor, Farkas Szilveszter - is cserbenhagyta a csapatot, a közösséget. A továbbiakban nem is számítunk rájuk. Egyelőre az életben maradásért küzdünk a hátralévő két őszi fordulóban, a télen pedig gyökeres változások várhatóak majd."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.