Sport

Labdarúgás: algyői parádé a Kertész utcában

Labdarúgás: algyői parádé a Kertész utcában

2011. november 12., szombat
Labdarúgás: algyői parádé a Kertész utcában

A megszámlálhatatlan döntetlenjével kiesőhelyre visszazuhant újszegediek szombaton az újoncként is dobogós álmokat dédelgető algyőiek ellen igyekeztek javítani, kevés sikerrel.

Pálfy Zoltán

gárdája annak tudatában készült legújabb fellépésére, hogy égetően szüksége van a sikerekre, a bravúrokra. Az UTC ezen az őszön döntetlenjeinek foglyává vált. Egy héttel ezelőtt már a hetedik ikszüket gyűjtötték be, mikor is 2-0-s előnyt eladva végeztek 2-2-re Vásárhelyen. Bokányi Ádámék ezt megelőzően csak a Balástyát tudták felülmúlni a bajnokságban, nem véletlen, hogy 10 pontjuk mindösszesen a tizenhatodik, azaz utolsó előtti helyezéshez volt elegendő. Győzelmi kényszerben lépett pályára tehát a hazai alakulat, de ugyanez a teher nyomta az Algyőt is. A Takács-tanítványok múlt héten csak második vereségüket szenvedték el, ám az rendkívül fájt, hiszen a hozzájuk hasonlóan éremesélyes Sándorfalva verte őket vendégként 1-0-ra. Mindez azt jelentette, hogy Hadárék 28 pontjukkal kicsit leszakadtak az Ásotthalom (36), Mórahalom (34) és a Sándorfalva (31) triójától. A Kertész utcai derbit egyértelműen a látogatók kezdték jobban, az ő akaratuk érvényesült az első perctől kezdve. Az UTC játékosai megilletődötten futballoztak, nem mertek, nem tudtak építkezni, az algyőiek jóval többet birtokolták a labdát, szebbnél szebb akciókat vezettek. Szűk húsz perc elteltével már 2-0-ra vezettek is

Bogdán Péter

két találatával, kihasználva a hazaiak védelmi megingásait. Szántóék a kétgólos hátrány miatt lélekben feladták a mérkőzést, ami tovább rontotta játékuk minőségét. Gyakorlatilag az történt a hármas sípszóig a pályán, amit az újonc eltervezett. Eredményesen és hatékonyan támadott az Algyő, remekül használta ki a széleket, az újszegediek pedig szinte csak nyomozták a labdát. A második felvonásban újabb négy alkalommal köszöntek be a vendégek

Schmiz Dávid

kapusnak (aki

Béry István

eltiltása miatt került most a kezdőbe), így végül a klasszikusnak mondható 6-0-lal okoztak kis "Irapuatót" Pálfy Zoltán csapatának. Kiemelkedett a meccsen a látogatók két mesterlövésze:

Hadár Attila

és Bogdán Péter is kétszer zörgette meg a hálót, így egyaránt tíznél tartanak már a pontvadászatban. Az egyre mélyebb gödörben lévő UTC-nek a jövő héten is nehéz dolga lesz: november 19-én (szombaton) 13 órakor Mindszenten kellene megkezdeni a felkapaszkodást. Az Algyő ugyanekkor az újabb győzelem reményében fogadja majd az alsóházi Csanádpalotát, azaz nyomás alá helyezheti a képzeletbeli dobogón elhelyezkedő riválisait.

A megyei I. osztály 14. fordulójában:

Ujszegedi TC - Algyő SK 0-6 (0-2).

Újszeged, Kertész utca, 100 néző, vezette: Szeles Ádám.

UTC:

Schmiz - Péczely, Balogh N., Joó (Bujdosó 70'), Laudisz (Molnár 65'), Szabó, Szántó, Jaksa, Gonda L., Kovács (Csúri 56'), Bokányi. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Algyő:

Tombácz - Szigeti, Gábor, Szabados, Daróczi, Balogh N. (Gonda A. 65'), Balogh Á., Sebők, Farkas (Hegedűs 65'), Bogdán (Koza 75'), Hadár. Vezetőedző: Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Bogdán P. (11', 17') és Hadár A. (54', 60') 2-2, Balogh N. (57'), Hegedűs T. (82') Pálfy Zoltán:

"Összecsináltuk magunkat..."

Takács Zoltán:

"Gratulálok csapatomnak, nagyszerű és eredményes támadójátékkal ilyen arányban is megérdemelten nyertünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.