Sport

Labdarúgás: parázs csatában győzött a Sándorfalva + FOTÓK

Labdarúgás: parázs csatában győzött a Sándorfalva + FOTÓK

2011. november 5., szombat
Labdarúgás: parázs csatában győzött a Sándorfalva + FOTÓK

Kevés helyzetet hozó, de annál erőszakosabb és férfiasabb küzdelemmel tűzdelt rangadón rabolt három pontot az Algyő otthonából a Sándorfalva.

0
-
1
Algyő SK
-
Sándorfalva SK
Megyei I. osztály 13. forduló

Nem volt kérdéses a mérkőzés előtt, hogy nagy csata várható az algyői stadionban. A küzdelmet azonban nem igazán kísérte látványos futball, helyzet is csak alig. Az első félidőben egy csúsztatásnál kellett bizonyítania Vasas kapusnak a vendégoldalon, míg a hazaiknak a kapufa segített elkerülni a 41. perc környékén a gólt. A helyzetek tekintetében összességében talán ennyit is lehet lejegyezni az első játékrész történéseiből. Már itt érezhető volt, hogy ez egy tipikus egy gólos meccs lehet. A mezőnyben ha szép játékot nem is, birkózást, küzdelmet, néhány elkésett szerelést láthatott a közönség. Az Algyő – Sándorfalva meccs hangulatát hűen tükrözi a sárga lapok száma: nyolcszor lendült a magasba a játékvezető keze. Míg a mérkőzés első időszakában a hazaiak tűntek kezdeményezőbbnek, az első félidő végére, majd a második félidőre teljesen kiegyenlítődött a küzdelem, sőt a vendégek egyre veszélyesebb akciókat vezettek. Igaz, a helyzetek továbbra is elmaradtak. A 74. perc aztán meghozta a várva várt gólt, egy tetszetős támadást Bitó Attila váltott góllá. Az utolsó negyed órára visszább állt a Sándorfalva, nem kockáztatott, az Algyő pedig ívelésekkel, elfutásokkal próbálta feltörni a védelmet, de Kanászék állták a sarat, s megőrizték az előnyüket.

Labdarúgó megyei I. osztály 13. forduló:

Algyő SK - Sándorfalva SK 0-1 (0-0).

Algyő, 100 néző, vezette: ifj. Tóth Sándor.

Algyő SK:

Tombácz - Szigeti (Gonda 79'), Gábor Z., Szabados, Daróczi, Takács R., Balogh Á., Balogh N., Bogdán, Hegedűs (Farkas 64'), Hadár.

Vezetőedző:

Takács Zoltán

Sándorfalva SK:

Vasas - Grósz, Lippai D., Túri, Kanász N. L., Molnár, Duba, Bitó R., Mihalkó D., Bitó A., Gémes B.

Vezetőedző:

Tóth János

Sárga lap:

Gábor Z. (18'), Hegedűs (24'), Balogh Á. (47'), Balogh N. (52') illetve Duba (26'), Kanász N. L. (66'), Mihalkó D. (80'), Gémes B. (89')

Gólszerzők:

Bitó A. (74') Takács Zoltán:

"Nagy taktikai csatában, egy tipikus egy gólos mérkőzésen sajnos ezt az egy találatot mi rúgattuk az ellenfelünkkel. De ez is az én csapatom, megyünk tovább, nincsen semmi probléma."

Tóth János:

"Egy birkózásokkal teli küzdelmes találkozón, mégis egy szép összjátékkal elért góllal tudtunk nyerni."

VÉGE
89'SÁRGA LAP Gémes is lapot kapott, egy elkésett ütemű belépőért.
85' Az utolsó időszakban az Algyő mindent egy lapra feltéve támad. A Sándorfalva a saját térfelére húzódott, inkább tartani próbálja az eredményt. Legutóbb Balogh Á. a tizenhatos bal sarkából elvégzett szabadrúgását kellett öklöznie Vasas kapusnak.
80'SÁRGA LAP Mihalkó kapott sárgát szövegelésért
79' Csere: Szigetit váltotta az Algyőben Gonda
78' Egy jobb összekötő helyéről történő átívelést lőhetett meg fél fordulattal Gábor teljesen üresen a tizenhatos környékéről, de kapáslövése méterekkel a kapu fölé szállt.
77' Duba húsz méteres szabadrúgása tekeredett el a jobb felső felett alig fél méterrel.
74'GÓÓÓL! 0-1 A tizenhatos vonalán kapott labdát Bitó A., aki Molnárral egy összjáték és egy gyors csel után középről, a kapus mellett a háló bal oldalába löbbölt.
73' Gémes tekert egy jobb oldali szabadrúgást, amit Mihalkó Dávid középről, hat méterről fejelhetett meg. A fölső léc felett suhant el a labda
71' Egy nagyreményű sándorfalvi kontránál Bitó A. kiugratása lesen találta a ziccerben kilépő Gémes Bencét.
66'SÁRGA LAP Durva belépésért Kanász N. L. kapott sárgát. Helyzeteket továbbra sem tudott kialakítani egyik csapat sem, folytatódik az erőszakos, szabálytalanságokkal tűzdelt küzdelem.
64' Csere a hazaiaknál: Hegedűs jön le, Farkas veszi át a helyét.
55' Továbbra is szabálytalanságok jellemzik a mérkőzést. Már a negyedik-ötödik pontrúgást rúghatják felváltva a csapatok, legutóbb Gémes Bence tekert egy 25 méteres szabadrúgást a bal felső fölé.
52'SÁRGA LAP Röpködnek a sárga lapok - most Balogh N. kapott egyet, ismét csak lerántás miatt.
49'SÁRGA LAP Ismét lapot osztott a bíró, ezúttal Balogh Á. kapott egy sárgát lerántásért.
46' A mérkőzés folytatódik, a Sándorfalva kezdhette a második félidőt.
SZÜNET
41' A sarokrúgást Mihalkó fejelte a felső kapufára, a labda pedig a gólvonalra pattant, és onnan vissza a mezőnybe. A partjelző nem intett, hogy bent lett volna a játékszer...
40' Tovább folyik a mezőnymunka, helyzetek nélkül. Teljesen kiegyenlített a játék, az utóbbi időben a vendégek rúghatnak több pontrúgást is - legutóbb egy bal oldali szabadrúgást tekertek be, amiből újabb szögletet rúghatott a sárga-kék alakulat.
34' Gólhelyzetektől még mindig híján van a meccs. Egy sándorfalvi elfutás után egy beívelésről számolhatunk be, amit üggyel-bajjal hárított a hazai védelem. Volt két vendégszöglet is, de a zöld-fehér hátsó alakzat könnyen blokkolta.
26'SÁRGA LAP Gémes Bence cselezett a tizenhatoson belül, az öt és feles sarkánál középre gurított, az érkező Bitó A. azonban estében lőtte rá a labdát, a bogyó pedig mellément. Ez volt az első igazán veszélyes helyzete a vendégeknek. Közben Duba is sárgát kapott.
25' Hadár 20 méteres átlövése egy méterre suhant el a jobb alsó sarok mellett.
24'SÁRGA LAP Újabb sárga az Algyőnél: egy félpályán történő belemenésért Hegedűs kapott lapot.
20' Hegedűst ugratták ki a jobb oldalon hosszan, de a jó ütemben kifutó Vasas vetődve leszedte lábáról a labdát.
18'SÁRGA LAP A lendületes Gémes Bencét 20 méterre a kaputól jobb oldalt Gábor Zoltán állította meg szabálytalanul, sárga lapot kapott. A szabadrúgást Bitó A. jócskán fölé lőtte.
16' Egy ígéretes sándorfalvi akció bontakozott ki: Bitó A. és Gémes B. összjátéka után utóbbi támadó került lövőhelyzetbe, de az utolsó pillanatban, 16-17 méterre a hálótól beleléptek a lövésébe.
9' Enyhe a hazai fölény. A zöld-fehérek támadásai főként Hadár Attila fejét keresik - középről és oldalról ívelnek a támadónak, de eddig tartja magát a védelem. Sándorfalva egy szöglettel próbálkozott, Bitó A. sarokrúgása azonban elszállt a kapu előtt.
3' Az első helyzet: Balogh N. bal oldalsó szabadrúgását ívelte fel a kapu előterébe, amit Hadár csúsztatott meg az ötösön: a sándorfalvi kapus lábbal, bravúrral hárított.
1' A találkozó egy perces gyászszünettel indult: az elhunyt Albert Flóriánra emlékeztek a csapatok. A mérkőzés ezután kezdetét vette, a hazaiak hozták játékba a labdát.
13.25: A hazai gárda zöld mezben és fehér alsóban, a sándorfalviak gárdája pedig sárga-kék felsőben, kék nadrágban és fekete sportszárban léptek a pályára. 13.20: Üdvözöljük olvasóinkat Algyőről! Hamarosan kezdődik a rangadó, a csapatok már melegítenek. Indián nyár és ékszerdoboz - ez az ami először eszébe juthat itt az embernek. Előbbi az időjárást jelöli, hiszen napon 18-19 fok van, tudósítónk egy szál pólóban közvetít. Utóbbi a komplexumot jellemzi, hiszen az algyői létesítmény igazi gyöngyszeme a Csongrád megyei futballnak. Az őszi hajrához érkezett a megye élvonala, hiszen öt mérkőzést kell már csak megvívniuk a csapatoknak, mielőtt téli pihenőre vonulnak. Az erőviszonyok nagyjából már kirajzolódtak, jól látható, hogy négy együttes meg tudott lépni a mezőnytől. A tabellát a 33 pontos, százszázalékos Ásotthalom vezeti a 31 pontot gyűjtött Mórahalom előtt, melynek nyomában ott lohol az egyaránt 28 pontos Sándorfalva és Algyő (közöttük a gólkülönbség dönt egyelőre). A "négyek bandájából" egyedül a mórahalmiak nem voltak még szabadnaposak, ami egyben azt is jelenti, hogy a harmadik és negyedik helyezett gárda a vesztett pontok tekintetében éppen ugyanúgy áll, mint Szőke Péterék. Aligha kell tehát hangsúlyozni a szombat kora délutáni algyői derbi jelentőségét: aki győz, nemcsak az őszi bronz felé tesz óriási lépést, hanem még akár az ezüstre is marad esélye. A két szervezett, taktikusan futballozó, jól támadó csapat csatája remek találkozót ígér! Ami az eddigieket illeti, az újonc Algyő kilenc győzelem mellett egy döntetlent (odahaza 2-2 a Nagymágocs ellen) könyvelhetett el, egyetlen vereségét pedig - szintén hazai környezetben - a Mórahalommal szemben (0-1) szenvedte el még augusztus végén. A Sándorfalva mérlege ezzel pontosan megegyezik: kilencszer hagyták el győztesen a játékteret, az UTC-pályán szaladtak bele egy 1-1-es döntetlenbe, s az Ásotthalom verte őket vendégként 2-1-re. Élcsapatokhoz illetően mindkét legénység több remek gólvágóval is rendelkezik. Takács Zoltán alakulatából a rutinos Hadár Attila és Bodgán Péter is nyolc-nyolc alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, míg a Tóth János dirigálta társaságból Gémes Bence kilencnél, Mihalkó Dávid nyolcnál, Duba Tamás hétnél, Bitó Attila pedig hatnál tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.