Sport

Kézilabda: győzni megy Gyöngyösre a Pick

Kézilabda: győzni megy Gyöngyösre a Pick

2011. november 24., csütörtök
Kézilabda: győzni megy Gyöngyösre a Pick

A hétvégi Montpellier elleni fantasztikus Bajnokok Ligája sikert követően újra bajnoki találkozón lép pályára a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az újoncként jól szereplő Gyöngyös ellen.

Hétfőre pihenőt kapott a szombati nagyszerű sikert követően a Pick Szeged együttese, keddtől pedig már zajlott a munka, hiszen az élet nem áll meg, pörög tovább a hazai kézilabda-bajnokság, a Skaliczki-legénység Gyöngyösre utazik. "Jót pihentünk a két szabadnap alatt, minden pihenő jól jön, főként ilyen élmények után. Az ünneplésnek vége, az első edzés előtt ezt lezártuk, csak a Gyöngyös elleni bajnokira koncentrálunk. Már videózunk is, térképezzük fel a riválisunkat.

Nagy Norbi

egyelőre még külön edz, egyedül ő nem harcra kész, a két rehabilitációt végző csapattárs,

Törő Szabi

és

Dusan Beocsanin

mellett" - nyilatkozta

Tatai Péter

, a csapat válogatott kapusa

a Pick honlapján

. Mint utóbb kiderült, az utánpótlás-válogatott szélső Nagy Norbertnek

csonthártyagyulladás van a talpában

, reményei szerint a december 4-i, Koppenhága elleni meccsen már játszhat. A szombati házigazda, az újonc Gyöngyös jól szerepel a bajnokságban, jelenleg a tabella 6. helyén állnak Kotormán Attiláék. A két gárda a nyitófordulóban találkozott egymással Szegeden, akkor 28-23-ra a Pick bizonyult jobbnak, azóta azonban jó eredményeket értek el a hevesiek. A 2. fordulóban hazai pályán győzedelmeskedni tudtak a Fradi ellen (28-27), majd a gyengébb képességű ellenfelekkel (Tata 42-31, Pécs 33-32, Orosháza 33-25, Mezőkövesd 25-20) szemben rendre hozták hazai és idegenbeli meccseiket. Balatonfüreden és Kecskeméten kikaptak (25-26, illetve 26-32), majd a Csurgó törte meg a hazai veretlenséget egy szoros meccsen (21-23). Ezt követően a Picket is legyűrő Tatabányától eddigi legsúlyosabb vereségüket szenvedték el Szalafaiék (21-35), majd ismét otthon a Veszprémtől hat góllal kaptak ki (31-37). Jó bajnoki rajt után tehát utoljára másfél hónapja nyert meccset a Gyöngyös, így Buday Dánielék abszolút győzelmi esélyekkel indulhatnak útnak szombaton, a találkozó 18 órakor kezdődik. Két további hír a csapat háza tájáról. Kedd déltől megkezdődött a Koppenhága elleni BL-mérkőzésre a belépők internetes árusítása, melyek ezúttal is 3000 forintos áron válthatók; továbbá az eredetileg december 21-ére kiírt mezőkövesdi bajnoki időpontja március 14-én 18 órára változott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.