Sport

Kárpát-medencei torna az erdélyi autonómiáért

Kárpát-medencei torna az erdélyi autonómiáért

2011. november 4., péntek
Kárpát-medencei torna az erdélyi autonómiáért

A Székelyföldért Társaság és a Diósdi Nonprofit Sportközpont a sporton keresztül próbálják mozgósítani az autonómia jegyében az egész Kárpát-medencében élő magyarságot. Az általuk szervezendő kispályás labdarúgó-tornára háromszéki csapatok jelentkezését is várják.

Idén januárban megrendezték az I. Székelyföldért Kupa elnevezésű, egynapos, kispályás labdarúgó-tornát Diósdon 16 csapat részvételével. Ennek folytatásaként november 12-13- án szervezik a II. Székelyföldért Kupát, szintén Diósdon a DNS Sportközpontban, ahová már 32 csapat jelentkezett, 16 határon belüli (általában székely körök csapatai) és 16 határon túli csapat Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból. A torna célja Kárpát-medencei magyar sporttársi kapcsolatok teremtése és a már meglévők ápolása, illetve támogatók toborzása a székelyföldi autonómiatörekvések segítésére. Továbbra is várják Kárpát-medencei civil szervezetek, hagyományőrző csoportok csapatainak jelentkezését. A csapatok 5+1 játékosból (maximum 10 fő) állhatnak, öregfiúktól fiatalokig, vegyesen, a mérkőzések időtartama 2 x 10 perc (szünet nélkül). Jelentkezni november 7- ig lehet az info@szekelyfoldert.hu címen, a nevezési díj 15 ezer forint/csapat. A szállást és reggelit a vendégcsapatok számára a magyarországi vendéglátó csapatok biztosítják. A Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület fő célkitűzése a Székely Nemzeti Tanács munkájának támogatása és Székelyföld területi autonómiájának népszerűsítése. Mivel ez az ügy az egész Kárpát-medencét érintő magyar nemzetstratégiai érdek, a szervezők úgy gondolják, Kárpát-medencei összefogás szükséges ennek támogatására. (Forrás: Székely Hírmondó)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.