Sport

Kajak-kenu: Vajdának megkezdődött a londoni felkészülés

Kajak-kenu: Vajdának megkezdődött a londoni felkészülés

2011. november 3., csütörtök
Kajak-kenu: Vajdának megkezdődött a londoni felkészülés

Csütörtök délután a Brothers Steakhouse-ban tartotta sajtótájékoztatóját az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE olimpiai és világbajnok kenusa, Vajda Attila, a 2012-es londoni olimpiára való felkészülése kapcsán.

Megkezdte felkészülését a 2012-es londoni olimpiára

Vajda Attila

, az EDF DÉMÁSZ Szeged VE olimpiai és világbajnok kenusa.

Petrovics Kálmán

, az EDF DÉMÁSZ Szeged VE szakmai igazgatója a szezon versenynaptára kapcsán elmondta, a klub elnöksége csütörtökön

Storcz Botond

anyagát elfogadva megkezdi a felkészülést az ötkarikás játékokra. A világbajnokság után volt némi pihenő, majd világbajnokunk szépen helytállt a szingapúri maratoni vb-n is. Mint kiderült május 18-20-án lesz válogató Szegeden, majd jön a duisburgi világkupa, július közepén újabb válogató, aztán az Európa-bajnokság dönt számos olimpiai helyről. Vajda Attila annyi könnyítést kapott, hogy ha megnyeri az első válogatót, akkor már biztos a helye a kenuegyesben. Négy szegedi kenus Vajda mellett

Fürdök Gábor, Horváth Gábor

és

Makai Tibor

fog együtt dolgozni a felkészülés során. "Óriási dolog, hogy harmadik olimpiára készítünk fel versenyzőket, most már minden nap erről fog szólni 8 kemény hónapon át" - zárta gondolatait a szakmai igazgató.

Vécsi Viktor

kajak-kenu edző hozzátette, ugyanazt a kitaposott utat járják a szegedi versenyzők amit eddig is, a felkészülés ugyanolyan kemény lesz, számos edzőtábor szerepel a programban. Vajda Attila közölte, harmadik olimpiájára készül edzőjével, már tudja, hogy ez rengeteg munkával jár, melyek mellett néha a család is háttérbe szorul. "Nagyon sok áldozatot követel meg az olimpiai felkészülés, de nem félek az edzőtáboroktól. Tata új ezeknek sorában, bár tavaly már jártunk ott" - mondta a pekingi olimpiai bajnok. Vajda Attila C-1 1000 méteren olimpiai bajnoki címvédőként érkezik a július 27-én kezdődő harmadik londoni ötkarikás játékokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.