Közélet

Péntektől jönnek a Karácsonyi Ünnepi Hetek

Péntektől jönnek a Karácsonyi Ünnepi Hetek

2011. november 23., szerda
Péntektől jönnek a Karácsonyi Ünnepi Hetek

Felépültek a karácsonyi vásár faházai a Széchenyi téren, ahova hatvan kereskedő költözik, közel egy hónapra. Ezenkívül másik két helyszín is várja a kilátogatókat az ünnepi fénybe öltöztetett belvárosban.

November 25-től három helyszínen várja a szegedieket a Karácsonyi Ünnepi Hetek, egészen december 24-ig. A rendezvényt a gólyalábas menet nyitja meg, ami 16.30-kor indul a Széchenyi tér – Dugonics tér – Dóm tér útvonalon. Az ingyenes Széchenyi téri korcsolyapályát a nyitás napján már 17 órától birtokba vehetik a kilátogatók. A korcsolyázókat szerdánként és szombatonként jég diszkó várja, a kicsiket pedig kézműves játszóház szórakoztatja minden pénteken és szombaton. Nem csak a jég szerelmeseinek szól majd az a kiállítás, melyen régi korcsolyákat és archív jeges fotókat lehet megtekinteni a pálya mellett. A Széchenyi téren tizenhárom vendéglátó kínál pecsenyét, kürtöskalácsot, lángost, sült gesztenyét, valamint még számtalan finomságot és természetesen forralt bort. A Dugonics téren forralt bor, kürtöskalács, kenyérlángos, a Dóm téren pedig kézműves termékek vására, bálaszínház és szalmalabirintus várja az arra járókat.

Adventi gyertyagyújtás

2005-től hagyomány minden évben, hogy a karácsonyt megelőző négy vasárnapon a Dóm téren felállított adventi koszorúnál közös gyertyagyújtáson vehetnek részt a szegediek. Az eseményen közéleti szereplők és egyházi személyek közösen lobbantják lángra az adventi lángot. Az első gyertyát november 27-én 17 órakor gyújtja meg

Botka László

polgármester és

Kiss-Rigó László

megyés püspök.

A gyertyagyújtások menetrendje:

November 27. 17.00

Botka László, Szeged MJV polgármestere és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök

December 4. 17.00

Gyimesi Kálmán operaénekes, Szeged díszpolgára és Kereskényi Sándor, Honvéd téri Református vezető lelkész

December 11. 17.00

Molnár Piroska színésznő, a Nemzet Színésze és Sztupkai Mihály metodista lelkész

December 18. 17.00

Mártha István zeneszerző, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke és Balogh Barnabás baptista lelkész

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.