Sport

Ivkovics szerint valaki hazudik a Szedeák-meccs kapcsán

Ivkovics szerint valaki hazudik a Szedeák-meccs kapcsán

2011. november 22., kedd
Ivkovics szerint valaki hazudik a Szedeák-meccs kapcsán

Paprikás hangulatú derbin gyűrte le vasárnap este a Szedeák együttese a Kecskemétet a férfi kosárlabda NB I-ben. A fordulópontot a vendégeknél befújt technikai fault és egy sportszerűtlen hiba jelentette.

Amint arról a BB1.hu beszámol

, a vendég Kecskeméti KSE-nél fegyelmezetlensége miatt pénzbüntetést kell fizetnie a két vétkesnek, a válogatott

Wittmann Krisztiánnak

, valamint

Csorvási Milánnak

is. "Nagyon bosszús voltam, és egy két szitokszó el is hagyta a számat. Ezeket azonban csak a nagyvilágba kiáltottam bele, nem céloztam meg vele senkit. Nem valaki felé mondtam vagy valakinek az arcába.

Kapitány

játékvezető mégis technikai faultot fújt rám. A dolgot azért sem értettem, mert már rég futottam vissza védekezni, amikor megszólalt a síp. A játékvezetők ítéletével vitatkozni teljesen felesleges, így bele kellett törődnöm. Később Kapitány játékvezetőt megkérdeztem, hogy miért kaptam ilyen büntetést, amire ő azt mondta, hogy tiszteletlen voltam vele szemben és trágár szavakat használtam" – mondta a BB1.hu-nak a Szedeákban játszó

Csorvási Levente

bátyja. Nem csak a center, hanem Wittmann Krisztián is értetlenül áll büntetése előtt. "Sportszerűtlen hibát fújtak ellenem. Aki ismer, az tudja, hogy mindig ügyelek a fair play-re és szándékosan senkinek sem veszélyeztetném a testi épségét. Senkit nem löktem meg, senkit sem provokáltam. Engem meglepett, amikor Kapitány játékvezető befújta a sportszerűtlent, azt hittem, az ellenfél ellen ítélt, mert én nem láttam, ki lökött. Amikor arról kérdeztem Kapitány játékvezetőt, hogy miért kaptam sportszerűtlent, azt mondta, hogy én provokáltam a verekedést" – kommentálta az esetet Wittmann.

Sztojan Ivkovics

, a csapat szakmai igazgatója a két játékossal kapcsolatban azt mondta, magánemberként hisz nekik, azonban szakmai vezetőként muszáj következetesnek lennie. "Régóta ismerem mind a két srácot és tudom, hogy soha nem hazudnának. Minden szavukat elhiszem, de sajnos a házirend rájuk is vonatkozik, így mindkettejüknek felelni kell, méghozzá pénzbüntetéssel. Szerettem volna megnézni, hogy helyesen ítélt-e Kapitány játékvezető, de a vasárnapi meccs videófelvételét majd csak szerdán kapjuk meg, legalábbis a kecskeméti tévé holnapra ígérte a DVD-t. Az biztos, hogy valamelyik fél nem mond igazat, aki pedig hazudik, annak nincs helye a magyar kosárlabdában. Ha kiderül, hogy a játékosaim voltak azok, akkor elhatárolódok tőlük, de ha a másik oldalról, akkor azt a bírótársadalomnak kell kezelnie. Félreértés ne essék, elismerjük a Szeged győzelmét és gratulálunk nekik, de még egyszer ilyen nem történhet meg, hogy a komisszár többet foglalkozzon egy csapattal, jelen esetben velünk, mint a meccsel. Ha Kapitány hazudik, nem jelenti azt, hogy az egész társadalom ilyen" – zárta szavait Ivkovics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.