Sport

Hátország: nem bírt a Gyulával a SZEOL-Szeged 2011

Hátország: nem bírt a Gyulával a SZEOL-Szeged 2011

2011. november 22., kedd
Hátország: nem bírt a Gyulával a SZEOL-Szeged 2011

Befejeződött az őszi idény a II. osztályú U19-es, valamint U17-es labdarúgó-bajnokságban, a hétvégén utolsó mérkőzését vívta Hágelmann Endre és Bellán János legénysége is.

Az U17-esek találkozóján szoros meccsen a hazai gyulai Grosics Akadémia B gárdája diadalmaskodott 5-3-ra a vendég Tisza-partiak ellen. Szegedi fölénnyel és néhány gólszerzési lehetőséggel indult az U19-es mérkőzés. Nagyon látszott a vendégcsapaton, hogy nyerni jöttek Gyulára. A hazaiak a kitűnően focizó

Góman János

kreativitásában bíztak, aki mozgatta a csapatát a középpályán. Nagy küzdelem, de pontatlan játék volt jellemző az első félidőre. A szegedi elpuskázott lehetőségek után a 45. percben a középpályán labdát szerző

Berki K.

remekül indította a védők mögé belépő Gómant, ő higgadtan elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, és begurította az üres kapuba a labdát; 1-0. Ez a kapu előtti higgadtság hiányzott a vendégeknél! A szünetben átrendezték a csapatukat a szegediek, még támadóbb szellemben léptek fel. A legnagyobb helyzetük az 59. percben adódott, mikor

Bagi T.

lépett ki a védők közül, de a kifutó

Krnács

kapus mellett ellőtt labdája egy méterrel mellé csorgott. A szegedi cserék is a támadásokat segítették, és a beálló

Németh R.

nagy helyzetben 12 méterről alig lőtt mellé. A hazaiak tartották az eredményt, ölték az időt, a szegediek próbálkozásai elakadtak a védelmükön. A sportszerű mérkőzésen folytatódott a szegedi csapat góliszonya, ez vezetett a vereségükhöz, a döntetlent megérdemelték volna, de ahhoz gól kellett volna! Az őszi szezon a végéhez érkezett: az U19-esek küzdelmében a 32 pontos SZEOL-Tisza Volán SC áll az élen hárompontos fórban az üldöző Szolnokkal szemben. A 10 pontos SZEOL-Szeged 2011 a tizedik helyet foglalja el. Az U17-es II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában a 21 pontos SZEOL-Tisza Volán SC a hatodik, míg a 20 ponttal álló SZEOL-Szeged 2011 a hetedik helyen telel.

A II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 1. fordulójából elhalasztott meccsen:

Grosics Akadémia B - SZEOL-Szeged 2011 1-0 (1-0).

Gyula, vezette:Mihalik Pál (jól).

Grosics Akadémia:

Krnács R. - Gajdó Sz., Földes L., Guzsik R., Kovács P. (Fazekas S.) - Gimesi M., Kiss D. - Frei D., Góman J., Berki K. - Kovács D. (Mihálffy Zs.). Edző: Horváth Péter.

SZEOL-Szeged 2011:

Batik G. - Tóth M., Nagy Á., Papes B., Nagypál P. (Harmat G.) - Rózsa D. (Báló M.), Törköly T., Szalma G., Busa B. (Váczi T.) - Bagi T., Varga R. (Németh R). Edző: Hágelmann Endre.

Gól:

Góman J. (45')

Jók:

Góman J., Gimesi M., Frei D., illetve Törköly T., Papes B., Tóth M. Horváth Péter:

"Nyögvenyelős győzelem volt, de sikerült, gratulálok a Szegednek!"

Hágelmann Endre:

"Először is gyors felépülést kívánunk a súlyosan megsérült U17-es játékosunknak, Judik Tamásnak! A meccseket gólra játsszák, addig, míg nekünk több lehetőségünk is adódott, de nem lőttük be azokat, a hazai játékos higgadtan értékesítette egyetlen támadásukat az első félidőben. Igaz, ahogy hallottam, ő már külföldre készül légiósnak, mi még nem tartunk itt. A meccsen három támadópárral próbálkoztam, sajnos senki nem lőtt gólt. A félévet értékelve: csapategységben, fegyelmezettségben előrelépett a csapatom, de ez egy más kávéház, más bajnokság, mint a megyei, itt egy hibát is büntetnek."

Az U17-es II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoport 1. fordulójából elhalasztott meccsen:

Grosics Akadémia B - SZEOL-Szeged 2011 5-3 (2-2).

Gyula, vezette: Varga Zoltán.

Grosics Akadémia:

Rajna L. - Ungi M., Csapó I., Paulik Á. (J. Polonio-Guerriero), Hoffmann T. (Zabari D.), Klányi K. (Erdős M.), Fodor Á. (Hegedűs E.; Kántor M.), Rebők I. (Krnács R.), Pászka L., Hegedűs M. (Sebe M.), Czirok J. Vezetőedző: Máté János.

SZEOL-Szeged 2011:

Mészáros L. - Kis L., Faragó N., Kertész G., Komócsin G., Duranyik R. (Pink R.), Iritz N. (Tóth D.), Szántó D., Judik T. (Ibis D.), Horváth Cs., Lajkó A. Vezetőedző: Bellán János.

Gólszerzők:

Hegedűs M. (24'), Czirok J. 2 (41', 73'), Erdős M. (56'), Hegedűs E. (82'), illetve Lajkó A. (32'), Horváth Cs. (35'), Szántó D. (64')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.