Közélet

Fokozott közúti ellenőrzés az M43-ason és Nagylaknál

Fokozott közúti ellenőrzés az M43-ason és Nagylaknál

2011. november 11., péntek
Fokozott közúti ellenőrzés az M43-ason és Nagylaknál

Az elmúlt napokban történt súlyos közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében fokozott ellenőrzési akciót tart négy napon keresztül a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége.

Az akcióban, amelynek célja a vezetési és pihenő idők valamint a tömeg és mérethatárok betartásának ellenőrzése, részt vesz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a határrendészet is. A nagylaki határátkelő mellett áll majd négy napig az a mobil vizsgálóállomás, amelynek segítségével szigorú ellenőrzés alá tudják vonni a be és kilépő kamionokat. A fokozott vizsgálat elsősorban a pihenőidő betartására, és a jármű műszaki állapotára irányul. Ha túlvezetést, vagy szabálytalan fuvarozást tapasztalnak a hatóságok szakemberei, úgy nem engedik a járművet az ország területére, vagy bírságot szabnak ki. Az akciót a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége rendelte el, a közelmúltban történt tömegszerencsétlenség kapcsán. Az ez évi adatok szerint Nagylaknál naponta 1640 tehergépkocsi lépi át a határt. A tavalyi egy hetes, hasonló ellenőrzés azt mutatta, hogy a mobil vizsgálón mért járművek 64%-a nem volt műszakilag megfelelő állapotban. A mostani, társhatóságokkal közösen szervezett akció során a nem csak ez szűrhető ki, hanem az is, hogy a vezetési és pihenő időre vonatkozó szabályokat, illetve a tömeg és mérethatárokat betartják-e a fuvarozók. Az ellenőrzésre november 14-én, 15-én valamint 24-én és 25-én, az M43-as gyorsforgalmi úton, illetve a nagylaki határátkelőn kell számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.