Bulvár

Életet mentett a hőkamera

Életet mentett a hőkamera

2011. november 2., szerda
Életet mentett a hőkamera

Nemcsak határsértők elfogására, hanem életmentésre is szolgál a kézi hőkamera - közölte Jászai Linda rendőrségi sajtószóvivő.

Kedd este Ásotthalomról érkezett bejelentés egy kétségbeesett fiatalembertől arról, hogy édesapja öngyilkossági szándékkal elment otthonról. A rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, majd megkezdték a tanya melletti erdő átkutatását. Mivel ekkor már korom sötét volt, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőreinek segítségét kérték, akik kézi hőkamerájukkal azonnal bekapcsolódtak a kutatásba. Az eszköz segítségével a bejelentéstől számított 15 percen belül rá is bukkantak az 58 éves férfire, aki ekkorra már egy fára felakasztotta magát. Az egyenruhások azonnal levágták őt a kötélről ezzel megmentve az életét. A mentők az öngyilkosságot megkísérlő személyt a Klinikára szállították, ahol ellátták. Ugyanezzel a hőkamerával hétfőn Mórahalom külterületén 11 török határsértőt, míg kedden 1 líbiai illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.