Közélet

Czomba: A 2012-es esztendő legyen egy alapkő + FOTÓK

Czomba: A 2012-es esztendő legyen egy alapkő + FOTÓK

2011. november 24., csütörtök
Czomba: A 2012-es esztendő legyen egy alapkő + FOTÓK

A foglalkoztatás területén a 2012-es költségvetés még nem hoz jelentős változást - mondta el Czomba Sándor sajtótájékoztatóján, amit Szeged országgyűlési képviselőivel együtt tartott a Megyeházán.

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, fideszes országgyűlési képviselők társaságában - Bodó Imre, Bohács Zsolt, Kalmár Ferenc, Nógrádi Zoltán - elmondta, hogy a hurkon, amely az elmúlt évek kormányzása miatt körénk szorult, már lazítottunk, de a 2012-es költségvetés még hordozni fogja azokat a problémákat, melyek miatt a foglalkoztatás területén nem történik még jelentős változást. "Az egyik legfontosabb feladatunk az államadósság csökkentése, ehhez tartani kell a hiánycélt, közben gazdasági növekedést és foglalkoztatás bővülést is szeretnénk elérni, ezek egyszerre ritkán tudnak teljesülni" - szögezte le. "Iparunkra jellemző az egy lábon állás. Az autóipar és a mezőgazdaság bizonyos szegmensei fejlődésnek indultak, de főleg még az agrárterületeken lehetne a foglalkoztatást igazán bővíteni. Célunk az is, hogy a következő évben segéllyel ne lehessen annyit keresni, mint közmunkával, azzal pedig ne lehessen annyit keresni, mint a versenyszférában. A kormány azon dolgozik, hogy a 2012-es év alapkő legyen, ebben az esztendőben kell megteremti a későbbi növekedés feltételeit" - emelte ki az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.