Közélet

Csaknem kétezer kormánytisztviselő adott vért öt nap alatt

Csaknem kétezer kormánytisztviselő adott vért öt nap alatt

2011. november 22., kedd
Csaknem kétezer kormánytisztviselő adott vért öt nap alatt

Csaknem kétezer kormánytisztviselő adott vért öt nap alatt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által szervezett múlt heti országos véradáson - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kedden az MTI-vel.

Az OVSZ közleménye szerint: az öt nap alatt összegyűlt vér mintegy hatezer betegnek segít majd. Múlt hétfőtől péntekig csak Budapesten kilenc helyszínen, valamint országszerte további huszonkét városban adhattak vért a kormánytisztviselők. Mint emlékeztettek: az önkéntesség európai évében immár második alkalommal szervezett véradást dolgozói körében a KIM. A nyári egynapos, sikeres véradást követően viszont, az őszre egyhetes véradást hirdettek meg - írta az OVSZ. A KIM múlt hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a véradás népszerűsítésére idén másodszorra közös akciót szervez a KIM és az OVSZ. Mint kiemelték: az első alkalommal tavaly szervezett hasonló akcióban 2300 kormánytisztviselő vett részt és ezer liter vér gyűlt össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.