Közélet

Bírósági nyilvántartás a parlamentben

Bírósági nyilvántartás a parlamentben

2011. november 22., kedd
Bírósági nyilvántartás a parlamentben

A bírósági végrehajtással összefüggő változások, valamint a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról szóló törvényjavaslatok általános vitájára is sor kerülhet a parlament mai ülésén.

A Ház ülése reggel 8 órakor, a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló törvényjavaslat tárgyalásával kezdődik, majd a képviselők a bírósági végrehajtással kapcsolatos és egyéb igazságügyi tárgyú törvények módosításáról mondhatják el véleményüket. Utóbbi előterjesztés egyebek mellett a költségek csökkentését és az ingatlanok elektronikus árverezésének lehetőségét írná elő a bíróságok számára. Ezt követően több részletes vita következhet, amelyeken a népszavazási törvényhez, az egyesülési jogról és a civil szervezetek támogatásáról szóló, illetve a szellemi tulajdonra vonatkozó törvénymódosításhoz fűzött képviselői módosító indítványok ismertetésére kerülhet sor. Az Országgyűlés e heti, négynapos ülése szerdán folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.