Közélet

Az Európai Zöld Párt teljes jogú tagja lett az LMP

Az Európai Zöld Párt teljes jogú tagja lett az LMP

2011. november 13., vasárnap
Az Európai Zöld Párt teljes jogú tagja lett az LMP

Az Európai Zöld Párt (EGP) párizsi kongresszusán a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül döntöttek úgy, hogy teljes jogú tagjaik közé veszik fel az LMP-t - tudatta a párt két szóvivője vasárnap az MTI-vel.

A

Szél Bernadett

és

Vágó Gábor

által jegyzett közlemény megfogalmazása szerint

Philippe Lamberts

, az EGP társelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a Lehet Más a Politika nem csak a kelet-közép-európai régióban játszik fontos szerepet a zöld mozgalmak, pártok megerősítésében, sikere a többi európai zöld párt számára is lelkesítő példa. A szövegben kitérnek arra is, hogy

Rebecca Harms,

a zöldek európai parlamenti frakciójának vezetője és Eva Joly, a francia zöldek elnökjelöltje aggodalommal nyilatkozott a magyarországi demokrácia és gazdaság helyzetéről. Beszédeikben hangsúlyozták: egyedül az LMP jelenti a demokratikus változás esélyét - írják a közleményben. A kongresszus elfogadta a „Párizsi Nyilatkozatot", amelyben a súlyosbodó európai gazdasági, szociális és politikai válságra közös megoldást követelnek, miközben a résztvevők arról is döntöttek, hogy a visegrádi zöld pártok szorosabban fognak együttműködni az Európai Zöld Párt keretein belül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.