Sport

Amerikai futball: Kikindán jártak a Denevérek

Amerikai futball: Kikindán jártak a Denevérek

2011. november 8., kedd
Amerikai futball: Kikindán jártak a Denevérek

Vasárnap újabb felkészülési mérkőzést vívott az SZTE EHÖK SE amerikaifutball-csapata. Makra Péterék ezúttal a délvidéki Kikindára látogattak, a helyi Mamutokhoz.

Határozottan megélénkült a szegedi amerikaifoci-élet az utóbbi hónapokban. Az SZTE EHÖK SE Denevérek (Szeged Bats) amerikaifutball-csapata október végén a Sofia Bears együttesével játszott a Felső Tisza parti stadionban, vasárnap pedig a délvidéki Kikindára utaztak Németh Mártonék. Mint korábban már

a Sofia Bearsszel vívott meccs

kapcsán említettük, a Denevérek jövőre indulni kívánnak a magyar bajnokságban, ezért a törökkanizsai együttessel közösen állítanak ki csapatot, és így mind a magyar, mind a szerb pontvadászatban szerepelni akarnak. A vasárnapi barátságos edzőmérkőzés volt az első, ahol a magyar és a szerb játékosok egy csapatban játszottak, ám az összeszokásnak még az elején járnak, hiszen a korábban Szeged Bats néven futott alakulat 22-6-os vereséget szenvedett a Kikindai Mamutoktól.

Makra Péter

, a Denevérek játékos-edzője elmondta, az eredménnyel nem elégedett, de néhány pozitívumot már felfedezett a játékban. "A 13 magyar és a 10 törökkanizsai játékos még csak most ismerkedik egymással, ráadásul mindkét féltől több meghatározó játékos is hiányzott. Azonban már most látszott, össze fog állni a csapat" - mondta Makra Péter. A hiányos játékkeret miatt többen oda-vissza játszottak, közülük is kiemelhető

Szász Róbert

, aki 3 play kivételével végig a pályán volt, nem is eredménytelenül. Az edző hozzátette, az első félidőben még jó teljesítményt nyújtottak, ez pedig a jövőre nézve biztató. A végén viszont elfáradt a csapat, kiütközött az összehangoltság hiánya és így alakult ki az eredmény. A fiatal játékos-edző még elmondta, a tél az alapozás és a csapatépítés ideje lesz, a következő megmérettetésre jövő január végén kerül sor a Budapesten megrendezésre kerülő VI. Cellect Aréna kupán, ahol 2009 és 2011 után a szegedi csapat is pályára lép majd. Itt legutóbb - idén február elején - harmadik lett a csapat, és bíznak abban, hogy most is sikerül majd jó eredményt elérni.

Kikindai Mamutok – Szeged Bats 22-6

A Szeged pontszerzője:

Németh Márton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.